A piaci korrekció nem jött be (egyelőre)

a piaci korrekció nem jött be

2017.05.09-én írtam arról, hogy jelentős piaci korrekció várható. Ez egyelőre nem jött be, ami volt az is nagyon rövid ideig tartott. Nézzük, most hogy állunk...

A kereskedés során az egyik legfontosabb dolog, hogy ismerjük be, ha nincs igazunk. Ebben a cikkemben arról írtam, hogy gyönyörű együttállás látható a piacon és minden adott egy kiadós eséshez. A SPY dupla top-on volt, a VIX ultra alacsonyan, stb. 1 héttel a cikk írását követően meg is érkezett az esés, ami sajnos csak 1 napig tartott. Aznap a VIX 44%-ot emelkedett, ami ritkaság, így azt feltételeztem, hogy ennek lesz folytatása. Tévedtem, nem lett. Azonnal megvettek mindent. Úgy tűnik, hogy ebben a hozaméhes környezetben nem jöhet elég rossz hír ahhoz, hogy a piac tartósan essen.

Mi a helyzet ma?

Az alábbi képen a SPY napos grafikonja látható (katt a nagyításhoz). Piros gyertyával a fenti cikkem időpontja. Utána látszik a gyors szakadás, majd elég vehemens visszavétel. Rá pár napra ismét új csúcsra ment a piac, maga mögött hagyva a dupla top-ot és ezzel létrehozva egy előző támasz szintet.

SPY napos chart

És hogy áll a VIX?

Az előző cikkemben jeleztem, hogy a VIX 10 éve nem járt ilyen alacsony szinteken. Most ismét hasonló a helyzet.

VIX chart

Ebből azt látjuk, hogy óriási optimizmus, hozaméhség és kockázatvállalás jellemző a mai árazásra és piaci szintekre. Kérdés, hogy meddig fog ez kitartani.

Put opció vagy stop megbízás?

Ha 2017.05.09-én vettem volna egy Put opciót 3 hónapos lejárattal (vagy spread-et rövidebb lejárattal), az most ugyan mínuszban lenne, de nem lenne annyira végzetes a dolog, mintha beszálltam volna alaptermékkel esésre és kivett volna a stop ezeken a szinteken. A Put opciónak még lenne esélye, az alapterméknek nem sok (hacsak nem raktam volna jóval magasabbra a stop szintet).

A korrektség kedvéért azért azt hozzá kell tennem, hogy Put opció vásárlással a piaci korrekció időzítésére játszani hosszútávon elég költséges hobbi tud lenni. Jómagam már nem kevés pénzt buktam ezzel a hóbortommal. Éppen ezért tértem át évekkel ezelőtt az iránymentes kereskedésre, ahol az idő is az én oldalamon áll és a piaci időzítéssel sem kell foglalkoznom.

Ha te mégis nagyon szeretnéd a piacot shortolni, van egy költséghatékonyabb tippem a Put opció vételénél. Erről itt olvashatsz!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 97%

Tags: SPY, VIX, short,

Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2017-06-07



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.