Részvény adatsor elemzése ChatGPT-vel

A folyamatosan fejlődő ChatGPT plugin-okkal számos izgalmas és érdekes feladatot végeztethünk el akár részvény vagy opciós adatsor elemzése kapcsán.

Az alábbi videóban azt mutatom be, hogy a ChatGPT Code Interpreter segítségével programozási tudás nélkül is elég összetett adatelemzési feladatokat el tudunk végezni. Az "elemzéshez" az MSFT elmúlt 20 éves napi adatait használtam a Yahoo Finance-ről.

ChatGPT Code Interpreter használata

Az alábbi videó csak egy nagyon alap kedvcsináló a különféle adatelemzési feladatokhoz. Ezeknél nyilván sokkal bonyolultabb kimutatásokra és elemzésekre is képes ez a plugin. Fel tudsz vele dolgoztatni Excel, CSV de akár képfájlokat is. Múltkor arra kértem, hogy egy képen szereplő összes szöveget ismertesse fel OCR segítségével és küldje vissza nekem. Azt is tökéletesen elvégezte.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%



Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2023-07-20



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.