Mini Opciók - Új Termék A Piacon

mini opciók

Egy teljesen új opciós termék jelent meg a piacon 2013.03.18-án. Ez a termék kifejezetten az alacsonyabb tőkével kereskedőket támogatja az opciós piacon.

Éveken keresztül csak havi opciók léteztek, majd 2010-ben bevezették a heti opciókat is. Részvénypiac esetén a havi opciók minden hónap harmadik péntekén járnak le. A heti opciók csütörtökön jelentek meg és a következő hét pénteken jártak le. Így 2010-től már lehetett 8 napos opciókkal is kereskedni. Jelenleg olyan 2-300 cégre jegyzik a heti opciókat. A cégek nagy része még mindig csak havi opciókkal rendelkezik.

A legutóbbi nagy újítás a Mini opciók bevezetése volt. A normál részvényopció 100 részvényre vonatkozik, a Mini opció csak 10 részvényre. Azaz tizedáron is lehet már opciót venni vagy eladni adott részvényekre. Egyelőre csak a nagyon likvid termékek esetén érhető el a Mini opció, mint pl. AAPL, GOOG, AMZN, SPY, GLD, stb. Nyilván ahogy egyre növekszik majd a forgalom bennük, úgy fogja az ISE (International Securities Exchange) folyamatosan bevezetni a többi termékre is.

Mini Opciós Kontraktus

Ezzel az újítással segítettek azoknak, akiknek nincs rögtön több tízezer dollárjuk opciókkal kereskedni. Egy amerikai felmérés szerint sok opciós kereskedőnek a tudása meg lett volna, de pénze nem volt arra, hogy pl. AAPL Call opciókat vásároljon emelkedéskor. Ezzel indokolták a Mini opciók bevezetését. Szerény véleményem szerint csupán arról van szó, hogyha minél több kontraktusban tud az ember kereskedni, annál több jutalékot fog otthagyni a piacon, amiből szépen lehet "etetni" az apparátust. Nyilván fontos itt is a PR, így az volt az indok, hogy segítsék a kicsiket. De ha annyira segíteni akarnák őket, akkor a PDT szabály nem lenne 25.000 USD...

Olcsó lottószelvény

Ezek a mini opciók olyan olcsók is tudnak már lenni, mint egy lottószelvény. Így jelentés előtt sokkal könnyebb alacsony tőkével megjátszani a spekulációt, mint eddig. Ez ismét segítség a kisbefektetők részére.

Jelenlegi problémák a Mini opciókkal

  1. Egyelőre még nagyon alacsony a likviditásuk és kevés termékre érhető el.
  2. A kötési jutalék ugyanannyi, mint a normál kontraktus esetén, ami egy vicc. Az igaz, hogy az opció olcsóbb lesz, de így az ügylet nagyobb százalékát fogja kitenni a költség.
  3. Természetesen továbbra is vonatkozik rájuk a PDT 25K szabály.

Kinek javaslom a Mini opciókat?

Azoknak, akik most kezdenének el opciókkal kereskedni, de csak 5.000 USD-vel rendelkeznek. A Mini kontraktusok segítségével sokkal könnyebben lehet a money menedzsmentet és pozíció méretezést gyakorolni még alacsonyabb számlával is.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%



Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2013-09-18



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.