Hogy néz ki az opciós elemzés?

Az opciós kereskedés elengedhetetlen része az adott opciós stratégia kockázati profiljának elemzése. Ez teljes egészében hiányzik a hagyományos kereskedésből.

A hagyományos részvénykereskedés kockázati profilja egy lineáris görbe. Ez alatt azt értem, hogyha veszek 100 db részvényt, ami 1 pontot emelkedik, akkor 100 dollár lesz a nyereségem, ha esik ugyanennyit akkor pedig a veszteségem. Azaz a görbe lineáris.

Az opciók esetében ez nem így van, hiszen azok származtatott termékek és érzékenyek az időre és volatilitásra is, így ezek a faktorok is befolyásolják a profit / loss lehetőségeket. Ezért az elemzésük fejben szinte lehetetlen, szükség van hozzá egy eszközre.

Opciós elemzés Thinkorswim segítségével

Az alábbi videórészlet egy korábbi online konferencia előadásomból származik. A videóban bemutatom a Thinkorswim platform segítségével, hogyan lehet a legalapvetőbb opciós elemzéseket elvégezni ha van egy alaptermék elképzelésed akár long akár short irányra.

A követhetőségre figyelve az elemzést igyekeztem a lehető legjobban leegyszerűsíteni az elképzelés és stratégia kiválasztása szempontjából. Amiket bemutatok azok az alapok. Az összetett stratégiák elemzése is ezen a platformon történik, de nyilván sokkal szofisztikáltabb módon.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%

Tags: SPY, opciós stratégiák, thinkorswim,

Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2021-04-22



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.