Hogy néz ki az opciós elemzés?

Az opciós kereskedés elengedhetetlen része az adott opciós stratégia kockázati profiljának elemzése. Ez teljes egészében hiányzik a hagyományos kereskedésből.

A hagyományos részvénykereskedés kockázati profilja egy lineáris görbe. Ez alatt azt értem, hogyha veszek 100 db részvényt, ami 1 pontot emelkedik, akkor 100 dollár lesz a nyereségem, ha esik ugyanennyit akkor pedig a veszteségem. Azaz a görbe lineáris.

Az opciók esetében ez nem így van, hiszen azok származtatott termékek és érzékenyek az időre és volatilitásra is, így ezek a faktorok is befolyásolják a profit / loss lehetőségeket. Ezért az elemzésük fejben szinte lehetetlen, szükség van hozzá egy eszközre.

Opciós elemzés Thinkorswim segítségével

Az alábbi videórészlet egy korábbi online konferencia előadásomból származik. A videóban bemutatom a Thinkorswim platform segítségével, hogyan lehet a legalapvetőbb opciós elemzéseket elvégezni ha van egy alaptermék elképzelésed akár long akár short irányra.

A követhetőségre figyelve az elemzést igyekeztem a lehető legjobban leegyszerűsíteni az elképzelés és stratégia kiválasztása szempontjából. Amiket bemutatok azok az alapok. Az összetett stratégiák elemzése is ezen a platformon történik, de nyilván sokkal szofisztikáltabb módon.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%

Tags: SPY, opciós stratégiák, thinkorswim,

Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:

Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.