Micro Olaj Futures (WTI)

2021 júliusban a CME elindította a Micro Olaj futures kereskedést, ami tized akkora kockázattal kereskedhető, mint a nagy kontraktus WTI határidő.

A klasszikus olaj határidős kontraktus 1000 hordós méretet jelent, a micro pedig 100-at, így ennek segítségével már tized annyi margin és kockázat mellett lehet olajjal kereskedni a CME határidős tőzsdén.

Nemrég a CME a Bitcoin-ra is indított micro terméket. Úgy látszik még inkább ki akarják szolgálni a retail közönséget a határidős piacon. Sajnos jelenleg még nincs opciós piaca, de remélhetőleg ez is érkezik majd.

Kontraktus specifikáció

Alábbiakban megtekinthető a CME oldaláról kimásolt kontraktus specifikáció:

Alábbiakban a napos chart látható 2021.07.12-től:

Kereskedési platformok

Megnéztem az éles IB és Tastworks platformomon és mindkettőn elérhető a termék, lehet kötni. TW esetén a jutalék kb 1.67 és a margin követelmény csak 590 USD. Így ez jelentősen kedvezőbb a retail tömeg számára, mint a nagy WTI olaj kontraktus.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%

Tags: bitcoin,

Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:

Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.