Vajon mi a hála?

a hála szerepe a tőzsdei kerekedésben

Elképzelhető, hogy felteszed magadnak a kérdést, hogy vajon mi köze a hálának a tőzsdéhez? A kérdés rossz.

Nem a tőzsdéhez van köze, hanem az életedhez és az életedben elért sikerekhez, aminek csak egy nagyon aprócska szelete (lehet) a tőzsde. Manapság sajnos mindent annyira természetesnek veszünk. Természetes, hogy tudsz járni, hogy van egy szerető párod, családod, hogy rendelkezel mindazokkal a képességekkel, amikkel rendelkezel.

Olyan természetes, nem?

Elfelejtesz hálát adni az élet apró dolgaiért, azokért az alapvető dolgokért, amik ha nem léteznének, képtelen lennél élni. Gondold csak végig az életedben az olyan területeket, amikért hálát kellene adnod, de mégsem teszed (vagy nagyon ritkán), mert megszoktad, mert természetes. A teljesség igénye nélkül:
- érzékeled a világot, felfogod a csodát, amiben élsz,
- képes vagy gondolkodni,
- képes vagy helyváltoztatásra,
- tudsz döntéseket hozni,
- szeretsz és szeretnek!

Mi lenne veled ezek nélkül? Ebből az ötös listából bármelyik elem megszűnne, hogy éreznéd magad? Mennyire lennél képes folytatni azt az életet, amit most élsz?

Tudod a legnagyobb baj a mai világgal, hogy az átlagost nem értékelik, az átlagon alulitól szenvednek, az átlagon felülire vágynak! De ritkán áll meg az ember elgondolkodni mindazon amit már elért és hálát adni mindannak, ami körbeveszi, amiről a jelenlegi élete szól!

Miért fontos a hála?

Felmerülhet benned a kérdés, hogy jó ez a hála dolog, de miért olyan fontos? Mert a hála sikert és bőséget szül. A siker kulcsa, hogy képes legyél hálát adni azért amid már most is van. A jelenség mögött rejlő pszichológia nagyon egyszerű. Ha nem vagy képes hálát adni azért amid van, hanem elégedetlen vagy és arra fókuszálsz, amid nincs, létrehozod a hiány érzését, ami további hiányt fog szülni. Amire fókuszálsz, létrejön. Amennyiben képes vagy a meglévő dolgaidat értékelni, a bőség érzését alakítod ki magadban. A bőség, bőséget szül. A hála attitűdje gyakorlatilag a bőség attitűdje is egyben!

A vonzás törvénye értelmében amire fókuszálsz az létrejön. Így ha nem adsz hálát azért amid van és folyamatosan csak azt hajtod, keresed, kutatod amid nincs, hiányt teremtesz és a hiányból egyre több lesz. Ha arra koncentrálsz amid már most is van és hálát is adsz érte, bőséget teremtesz!

A bőségnek először benned kell megjelennie. Ha benned létrejött, a világodban is megteremtődik. Amit kívül látsz, amit a világodban észlelsz, először benned keletkezett. Bármi, amid van, először gondolatként benned jelent meg.

"Amint fent, úgy lent..."

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 97%

Ne maradj le a folytatásról!





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok, hogy az Adatkezelő az email címemet a hírlevél rendszeres időközönként történő megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2008-11-26 22:00:00



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.