Birtoklod vagy éled?

birtoklás

A világ mai tudatszintjén az egyik elsődleges emberi szükséglet a birtoklás. Birtokolni akarunk pénzt, hírnevet, bőséget, sikereket, de legfőképpen érzéseket.

A birtoklás nem egyszerű kérdés. Ha megvizsgáljuk ennek az egzisztenciális pszichológiai alapjait akkor oda lyukadunk ki, hogy a birtoklás egyfajta indirekt visszaigazolás a saját létezésünkre. Az egzisztenciális félelem a létezéstől és az azzal járó elmúlástól való félelem. Az elmúlástól való félelem tudattalan ellenreakciója önmagunk fontosságának hangsúlyozása és a birtoklás. Nézzük csak a birtoklás kérdését. Mindent birtokolni akarunk, mert azon keresztül igazoljuk vissza puszta létezésünket. Nincs ezzel semmi gond, de...

Biztos veled is előfordult már, hogy egy kitűzött célt nem sikerült elérned, bármennyire is akartad. Mindent bevetettél, de mégsem érted el amit akartál. Nagyon akartad, vizualizáltad, elképzelted, beszéltél róla, vágytál rá és mégsem sikerült elérned. Ilyenkor hibás volt az élet, a világ, a többi ember, stb.

Vajon eszedbe jutott-e hogy a célod elérése valami mástól függ?

Mire is gondolok? Arra, hogy sokan a célt, a végcélt hajszoljuk, a pénz, a gazdagságot, sikert, hírnevet, legyen az bármi. Egy dologról feledkezünk meg. Nem vesszük figyelembe azt, hogy milyen emberré kell válnom ahhoz, hogy érdemes legyek az általam kitűzött célra? Ha ez elsőre idegennek tűnik, hamarosan kitisztul a kép.

Képzeld el azt a karate mestert, aki csak és kizárólag a fekete öv megszerzésére hajt. Semmi más nem lebeg a szeme előtt, mint az öv megszerzése. Nem fogja elérni, soha! Azért nem, mert a személyisége, mert az identitása nem érett meg arra, amit szeretne. Először meg kell élnie azt az embert, aki érdemes az általa kitűzött cél elérésére. A fekete övvel együtt jár egyfajta mentális állapot és életmód. Ha nem alakul át azzá, aki ezt képes megélni, nem lesz fekete öv...

A céloddá kell válnod, olyan emberré, aki érdemes rá. Nem mindenki érdemes a bőségre és gazdagságra a jelenlegi személyisége mellett. Mindenki érdemes lehet rá, de nem mindenki az jelen pillanatban. Ez nem jelent problémát, a változás a te kezedben van.

A feladat nem is olyan bonyolult

Képzelj magad elé egy olyan embert - akár lehet ismerős is az illető - aki már elérte azt amit te el szeretnél érni. Vajon milyen értékekkel, milyen kvalitásokkal kell rendelkeznie ennek az embernek? Te rendelkezel ezekkel? Te éled ezeket az értékeket? Te érdemes vagy a célodra?
Ha úgy érzed, hogy igen, hamarosan elérkezik. Ha a válaszod NEM, akkor kezdj el dolgozni saját magadon, de ne csak a cél lebegjen a szemed előtt, hanem hogy azzá válj, aki ezt megérdemli.

Annál jobb érzés nincs, mint elérni valamit amit mindig is szerettél volna, de közben azzá is váltál aki ezt megérdemli és tudja élni. Így nem csak az adott cél megszerzése fog örömet okozni, hanem önmagad. Sőt továbbmegyek, ha valami szerencse folytán mégis sikerül elérned a célt anélkül, hogy érdemes lennél arra, nem fogod tudni értékelni. Nem fogod tudni megélni a sikert, mert nem állsz készen rá.

Vajon miért kábítószerezik és iszik a legtöbb hirtelen óriási sikert elért hollywoodi sztár? Mert nem tudják feldolgozni a sikert, nem álltak még rá készen, a személyiségük több sebből vérzik.

Ha te rendben vagy, minden rendben lesz ami körülvesz, legyen az tőzsde, gazdagság, párkapcsolat, egészség, mindegy mi az, rendben lesz!

Te vagy az első, minden másodlagos. Ha te rendben vagy, minden rendben van!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%

Ne maradj le a folytatásról!





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok, hogy az Adatkezelő az email címemet a hírlevél rendszeres időközönként történő megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2008-12-14 11:40:41



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.