A Tőzsdepszichó A Felszínt Karcolja...

tőzsdepszichológia

Olyan sokan keresik a tőzsdei siker titkát, hihetetlen mennyien. Legtöbbször nem azzal van a gond, hogy nem keresik eléggé, hanem azzal, hogy nem a jó helyen keresik.

A legtöbb keresés olyan mintha lenne egy 8 szobás lakásod, és az elhagyott lakáskulcsot mindig csak az egyik szobában keresnéd megszállottam, már-már az idegösszeomlásig. Eddig háromféle keresővel találkoztam a többezer emberből, akikkel kapcsolatba léptem az OpcioGuru fennállása óta.

Te melyikben ismersz magadra?

  • 60% csak a technikában és a stratégiákban keresi a sikerhez vezető kulcsot, nyilván nem is nagyon találja, amitől frusztrált, elégedetlen és kiábrándult...
  • 35% elgondolkodik a tőzsdepszichológián és azon, hogy vajon miért nem sikeres és mi lehet vele a gond, de nem megy mélyebbre az önvizsgálat során...
  • 5% aki "ráérzett", hogy a gond valahol a mélyben van és a tőzsdepszichológia is csak a felszínt karcolja. Rájött arra is, hogy mélyebbre kell mennie, de nem tudja hogyan induljon el ezen az ingoványos terepen...

Ha magadra ismertél az első két kategóriában, akkor azt tudom javasolni, hogy nézz szét a lakás mind a 8 szobájában és ne csak az egyikben keresd a kulcsot! A sikerhez vezető úton nagyon komoly önismeretre és önmegfigyelésre van szükség. Egyik stratégia sem ér semmit sem önmagában, ha a "gép" ami használja nem ébredt tudatára. Mert hát lássuk be, a legtöbb kereskedő "alszik" trading közben: azaz ugyanazokat a nem működő sablonokat ismételgeti és más eredményt vár tőle.

Einsteintől származik a következő híres idézet:

"Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra és várni, hogy az eredmény más legyen."

Akármi is legyen, amit el akarsz érni az életben, szükséged van saját magad alapos ismeretére, az önmegfigyelésre, a miértek tisztázására, egy konzisztens rendszerre és arra, hogy picit meglásd a jéghegy alját is, ne csak a csúcsán ücsörögve keresd a megoldást.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%

Ne maradj le a folytatásról!





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok, hogy az Adatkezelő az email címemet a hírlevél rendszeres időközönként történő megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2012-05-14 13:22:34



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.