Te Mire Vagy Képes?

multicég dolgozói

Szerinted min múlik az, hogy képes vagy-e profi módon megtanulni kereskedni? Ha azt hiszed, hogy a végzettségeden, akkor nagyot tévedsz. Nézzük meg mitől függ a siker.

A 2014-es év elején is tucat számra kaptam a különféle célkitűző tréningek marketing és sales leveleit. Úgy látszik ma nagy biznisz a célkitűző tréning (én ezt ingyen adom itt), mert ma még elhiszik az emberek, hogy ezen múlik a siker. Sajnos a célod kitűzése és annak elérése között akkora a GAP mint egy jóképű GOOG gyorsjelentés utáni charton. Az, hogy eléred-e amit akarsz nem azon múlik, hogy kitűzöd-e a célt. Ez csak az első lépés. Szükséges, de nem elégséges feltétel.

Én hogyan lettem profi opciós kereskedő?

Biztosan nem attól váltam profivá, hogy kitűztem év elején a célt és vártam, hogy megvalósuljon. Attól váltam profivá, hogy minden áldott nap arra ösztönöztem magam, hogy fejlődjek, tanuljak, dolgozzak a célon. A többség erre sajnos képtelen, mert lusta és nem motivált.

Én 2004-ben még azt sem tudtam mi az az opció, még azt sem tudtam, hogy létezik, hiszen IT Security témakörben dolgoztam. Azaz se a végzettségem, se a munkaköröm nem támogatott abban, hogy profi opciós kereskedővé váljak. Akkor mégis mi volt az? Az, hogy jobban fájt hosszú távon az amit rövidtávon csináltam...

Elegem lett, de nagyon

Annyira éreztem, hogy már nem való nekem az az élet, amit éltem, hogy nagyobb motiváció nem is kellett. Nem a pozitívval motiváltam magam, hanem a negatívval. Elképzeltem mi lesz velem ha még 10 év múlva is a multiban ülök. Egyszerűen a jövőkép annyira frusztrált és elkeseredett volt, hogy azt mondtam: ELÉG! Valamit tennem kell, mert nem bírtam volna elviselni, ha középkorú férfiként kora reggel álltam volna a multis liftben...

Falanszter érzés

Minden reggel elfogott a modern falanszter érzése. A nagy irodaház forgóajtaja beszippantott korán reggel és a 15 emeletes épület recepciójánál a 6 lift előtt várakozó munkavállalók tömege mind arra várt, hogy feljusson a saját emeletére és beülhessen a kis dobozba, amit neki jelöltek ki munkavégzésre.

Én a 12-ik emeleten "ültem", így ha rossz napom volt, akkor végig kellett várnom, míg a liftben álló tömeg minden egyes emeleten megáll, kinyílik az ajtó és elindul a saját kis helyére.

Közben folyamatosan az emberek arcát figyeltem. A többség lehajtott fejjel, szomorúan állt és bambult maga elé. Kevés arcon láttam azt, hogy "yeah, ismét egy munkanap és beülhetek a kis box-omba dolgozni, yeah".

Néztem a középkorú arcokat és azt éreztem, hogy: NA EZT NEM!!! Biztosan nem fogok ebben a liftben állni középkorú férfiként, még akkor sem ha busásan megfizetnek. Miért nem? Mert nem vagyok szabad. A szabadság pedig az elsődleges értékeim között foglal helyet.

Az elégedetlenség motivált

A magas fizetés ellenére is elégedetlen voltam, mert legbelül éreztem, hogy nem ez az utam, de akkor még nem tudtam mi az utam. Csak annyit tudtam, hogy nem ez. Folyamatosan kutattam, fejlesztettem magam, tágítottam az ismereteim és végül rátaláltam az opciózásra, ami első látásra szerelem lett.

Végre volt már eszköz is a kezemben a célom megvalósításához. Onnantól nem is volt kérdéses, hogy meg tudom csinálni. Elképesztően hittem benne és létrejött. De ehhez nem volt elég egy év eleji célkitűzés. Nagyon sokat kellett fejlődnöm ahhoz, hogy eljuthassak a profi szintre. Elképesztően sok pofont kaptam, de mindegyik után felálltam, mert úgy voltam vele, hogy nincs lehetetlen!

A hit sokkal fontosabb mint a célkitűzés!

Tűzd ki a célt első lépésként, de onnantól kezdve napi szinten extrém magas hittel kell azt táplálnod, hogy legyen is belőle valami. A napi önmotivációs rutin pontosan ebben tud segíteni, napi szinten képes kondicionálni azt a képet, amire vágysz és amit élni szeretnél. Nincs más út. Nincs gyors meggazdagodás, nincs csodaszer, nincs semmi, ami helyetted oldja meg az életed. Sajnos nincs. Ez olyan mint a Szent Grál keresés a tradingben, az sem létezik. Egy mód van: kőkemény munka, kitartás, önmotiváció!

Ha én meg tudtam valósítani, neked mi a kifogásod?

 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%

Ne maradj le a folytatásról!





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok, hogy az Adatkezelő az email címemet a hírlevél rendszeres időközönként történő megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2014-02-06 00:00:00



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.