Neked Való Egyáltalán A Kereskedés?

neked való a kereskedés

Ha még nem kereskedsz, érdemes tisztában lenned azzal, hogy mivel jár egy ilyen életforma, mielőtt beleugrasz. Nézzük ennek az életvitelnek néhány nagyon fontos jellemzőjét.

A legtöbben azért vágnak bele a kereskedésbe, mert kell a pénz és a szabadság. Tiszta és egyértelmű indok. Aki azt mondja, hogy a pénz nem számít, az hazudik. Az igaz, hogy önmagában a pénz nem boldogít, de annak hiánya sem könnyíti meg a helyzeted.

Tehát lássuk be, hogy a legtöbben a pénz miatt vágnak bele ebbe a világba (akkor még nem tudva mit vállalnak fel ezzel).

Ok - okozat

A sok pénz és szabadság mind nagyon szép és jó, de nem jár áldozatok nélkül. Aki azt hiszi, hogy gazdag lehet a kereskedésből anélkül, hogy annak következményeit is viselné, az naiv ember. Mindig az a kérdés, hogy mit ér meg a sok pénz. Mit vagy érte hajlandó felvállalni. Nincs gazdagság következmények és áldozatok nélkül!

Döntsd el, hogy neked való-e!

Az alábbiak közül hány állítást érzel igaznak magadra nézve?

  • szeretem a kockázatot felelősségteljesen felvállalni
  • szeretem az abszolút kiszámíthatatlan történéseket, a bizonytalanságot
  • képes vagyok kezelni a mohóságot, kapzsiságot és félelmeimet
  • magam ura szeretek lenni, senki se mondja meg mit, mikor és hogyan csináljak
  • komfortosan érzem magam a folyamatosan változó körülmények között
  • jól érzem magam, ha én hozhatom meg a döntéseket
  • átlátom, hogy minden okozatnak én vagyok az oka
  • imádok elemezni, spekulálni, analizálni
  • kitartóan, türelmesen és szisztematikusan képes vagyok a fejlődésre

Ha a fenti állítások nagy részét igaznak érzed, akkor jó helyen jársz ha sikeres kereskedővé szeretnél válni. Sokszor mondtam már el bemutató előadások alkalmával, hogy a pénz iránti vágy nagyon kevés a tőzsdei sikerhez. A fentiek alapvetően szükségesek.

Egyszerűen imádnod kell ezt a témát ahhoz, hogy sikeres legyél benne. Azt is el szoktam mondani (és sokan meg is rémülnek tőle), hogyha azért ülsz itt a bemutatón, mert már más kiutat nem látsz az életed megoldására és a pénzhiányra, mint a tőzsdét, akkor nagyon rossz helyen keresgélsz. Stressz, kétségbeesés és nyomás alatt nem lehet sikeresen kereskedni. Szeretned kell ahhoz, hogy működjön. Ha úgy nézel a kereskedésre mint egy utált munkahelyre, akkor gyorsan ki fogod magad rúgatni...

Ha az alábbiak közül bármelyiket is igaznak érzed, akkor jobb ha bele sem vágsz a kereskedésbe:

  • iszonyatosan stresszes, frusztrált és nyugtalan vagyok ha nincs igazam
  • képtelen vagyok elviselni a bizonytalan, kockázatos és veszélyes helyzeteket
  • nincs más ötletem mint a tőzsde arra, hogy megkeressem a családom napi betevőjét
  • csak akkor érzem jól magam ha állandó és stabil környezetben dolgozom és létezek
  • akkor élvezem a munkát, ha mindig megmondják, hogy mit csináljak és utasításokat követhetek

Érdemes teljesen őszintén magadba nézned a fentiekkel kapcsolatban. Ha már kereskedsz, de nem megy úgy ahogy szeretnéd, akkor valamelyik állításon kell dolgoznod. Ha még el sem kezdted, akkor könnyebb helyzetben vagy...

Még egyszer nagyon fontos kiemelnem: ha nem a szenvedély, és a téma iránti kifogyhatatlan kíváncsiság és elköteleződés hajt a kereskedés felé akkor nem sok esélyed van. Ha valamiben profi akarsz lenni, azt szeretned kell.

Átlagos vagy profi?

A normál munkaerőpiacon könnyen elboldogul az ember egy nagyon átlagos lelkesedési és szaktudási szinttel. A piac nem értékeli az átlagosat, azonnal kirúgja. Ahhoz, hogy konzisztensen képes legyél profitálni, profivá kell válnod abban, amit csinálsz. Specializálódnod kell. Én elvéreznék egy forex vagy kötvénypiacon, vagy akár daytradingben is, mert nem vagyok benne profi. Nem abban specializálódtam. Mindenben nem lehetsz te sem jó. Ki kell választanod azt a szűk területet, amiben profivá válhatsz.

Még mielőtt megijednél a profi szótól: nem csak az válhat profivá akinek ez a végzettsége. Nekem sincs pénzügyi végzettségem... csak a kitartáson és elszántságon múlik az, hogy hova jutsz.

Ne feledd: a piacon átlagos tudással nem lehet ellavírozni, mint a munkaerőpiacon. Ezért is hullanak el a legtöbben. Ide sokkal több kell, mint egy átlagos munkahelyre, de nyilván a profit potenciálja is jóval magasabb.

A döntés a tiéd!

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 89%



Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2014-05-14



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.