Kondicionált Szegénység Mint Visszatartó Erő

Kondicionált Szegénység

Opciós Oktatáson járt nálam egy nagyon intelligens tűzoltó szolgálatparancsnok, aki néhány hónappal később visszatérve megosztotta velem opciózással kapcsolatos szociális tapasztalatait.

János egy nagyon tisztességes, jó modorú és szerény ember, aki tudja nagyon jól, hogyha többre vágyik az életben, ahhoz változnia és dolgoznia kell. A környezete viszont egészen mást gondolt, amiből érdekes tapasztalatokat lehet leszűrni. Köztudott, hogy olykor a környezet az egyik legvisszahúzóbb erő az ember életében. Ha a közeg amiben mozogsz "igénytelen" akkor mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy közéjük tartozz és ne törj ki, mert azzal félelmet keltenél bennük...

János elvégezte nálam az opciós oktatást, majd éjszakai műszakban amikor készenlétben kellett állni, de a többiek inkább tv-t néztek, addig ő az opciós jegyzetet bújta és a thinkorswim platformon gyakorolt. Nem kellett hozzá sok idő, mire elkezdtek a háta mögött összesúgni. A "bajtársak" véleményét az alábbi kijelentések jól jellemzik:

  • "Te, hallod a főnöknek elment az esze, tőzsdézni akar."
  • "Megáll az eszem, a főnök úgy akar pénzt keresni, hogy nem akar dolgozni."
  • "Azt mondják ehhez több millió forint kell és akár el is veszítheted, megőrült ez?"
  • "Mi történt vele, hogy többé nem akar a pénzért dolgozni?"
  • "Mostanában nagyon furán viselkedik..."

Fentiek jól szummázzák a kondicionált szegénység jelenségét. Egyszerűen vannak akik nem képesek elhinni, hogy a sok pénzért nem feltétlenül kell "keményen dolgozni" egy adott pont után. Egy ideig igen, de ha már tudod amit kell, akkor már nem kell érte napi 12 órát robotolni. Ennek az oka ismét a neveltetés, környezet, társadalom és természetesen az egyén maga is. Mert hibáztatni bárkit lehet, de mi magunk tudunk csak elindulni a változás útján. Az első lépés azonban a hit. Ha el sem hiszed, nem fogod tudni megcsinálni! Sokan el sem merik hinni, mert félnek mások véleményétől!

János esete jól példázza az akaraterős és céltudatos embert, aki ki akar és ki is fog törni a "közegből", mert tudja és hiszi, hogy ennél többre hivatott. Megtiszteltetés számomra, hogy ismerhetem, mert kevés ennyire nyílt és egyenes emberrel találkozom manapság.

Ha érzed, hogy több van benned, ne hagyd, hogy visszahúzzon a többi rák a vödörben!

Nemrég ezt az emailt kaptam tőle az Éles Kereskedés & Pozíció Menedzsment oktató videóim megvásárlását követően:

"Köszönöm az értékes anyagot, elmerültem benne a szó szoros értelmében. Nem volt ma a család velem és azon kaptam magam estefele sötétedéskor, hogy mást lényegében nem is tettem a mai nap, mint az opcióguruban barangoltam. Egy elvarázsolt világ ez, mély - magas, végeláthatatlan és magával ragadó. Köszönöm még egyszer!"

János, kívánok nagyon sok sikert, meg tudod csinálni!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%

Ne maradj le a folytatásról!





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok, hogy az Adatkezelő az email címemet a hírlevél rendszeres időközönként történő megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2014-09-03 19:32:21



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.