A Rendszer Ereje

A Rendszer Ereje

Bármit is jól csinálsz, amögött egy rendszer, egy stratégia húzódik meg. Teljesen mindegy miben vagy jó, garantáltan egy láthatatlan működési modell húzodik meg a háttérben. Így van ez az életedben elért sikerekkel is.

Ahhoz, hogy szabad legyél, egy konzisztens, rendszeres és kitartó önfejlődési rendszerre van szükséged. Mindegy mi a célod, annak érdekében napi szinten tenned kell.

A legtöbb ember azért boldogtalan, mert nem éri el a kitűzött célt és természetesen nem magát okolja emiatt, hanem a sorsot, a körülményeket vagy esetleg a célkitűző módszert magát. Pedig rajta kívül senki nem tehet azért, hogy elérje a kitűzött célt.

Ahhoz, hogy szabad legyél, fel kell építened a saját önfejlődési rendszered, aminek mentén minden nap fejlődsz. Nem győzöm eleget hangsúlyozni azt, hogy minden áldott nap.

Ismerős az újévi fogadalom szindróma?

Mi történik január 1-én? Sokan szeretnének változtatni az életükön és mivel úgy érzik, hogy "tiszta lap" az új év, így nekiállnak megfogadni dolgokat. Pl megfogadják, hogy mostantól márpedig mozogni fognak, mert 10 kilóval több felesleg van rajtuk. Elemezzük ki mi történik egy átlagos esetben:

  1. az első héten még talán lelkes, lemegy az edzőterembe, motiválja magát
  2. következő héten elkezd esni az eső, hideg van és jönnek a kifogások, hogy végülis nem gond ha kimarad egy hét
  3. harmadik-negyedik héten már beindul a lelkiismeretfurdalás, így még ráveszi magát 1-2x az edzésre
  4. ezt követő időszakban egyre több dolog "jön közbe" és a "szokás" hirtelen abbamarad, de természetesen mindezt folyamatos önigazolás követi.

Mit mond az ilyen ember magának miközben már tudja, hogy úgyis abba fogja hagyni:

  • "lehet, hogy ez a mozgás nem is nekem való..."
  • "alig látszik valami, túl öreg vagyok én már ehhez..."
  • "messze van az edzőterem, sokat kell dolgoznom..."
  • "így nincs időm a családomra, és egyébként is..."

Mik ezek? Kifogások, folyamatos kifogások keresése. A probléma minden esetben az önmotiváció kérdésköre. Ha nem tudod magad rávenni valamire, akkor elvesztél és sosem leszel szabad. A mai világban ha te magad nem tudod motiválni magad, akkor hidd el, hogy meg fognak találni mások akik majd irányítanak, ld. a főnököd, munkahelyed, stb.

Miért fontos a "miért"?

A saját önfejlődési rendszer kulcsa az, hogyan veszed rá magad és mit csinálsz napi szinten. Ehhez viszont tisztában kell lenned a miértekkel. Ha nincs meg a kellően erős miért, akkor elvesztél. Ha nem erős a motivációd, az fog történni az életeddel, mint az edzéssel, fel fogod adni egy ponton és sodródni fogsz a tömeggel, majd egy napon felébredsz és nyomorultnak fogod érezni magad, de a legutolsó az lesz, hogy magadba nézz. Ilyenkor jön az élet, a világ, a sors vagy az ország hibáztatása. Te ne kövesd el ezt a hibát.

"Az emberek nem lusták. Egyszerűen nincs olyan céljuk, ami motiválná őket" - Tony Robbins

Tehát az első lépés megvizsgálni a belső motivációt, miért teszed azt, amit teszel és mi történne ha nem tennéd meg. A motiváció nem egy velünk született képesség, hanem fel kell azt ébreszteni. Senki sem születik alapból motiválnak.

A nagy különbség a sikeres és sikertelen emberek között az, hogyan veszik rá magukat arra, hogy megtegyenek dolgokat. A sikeres emberek azt is megteszik, amit a sikertelenek kerülnek -> ettől válnak sikeressé.

A szabaddá válás útján az egyik legkritikusabb pont saját magad motiválása!

Valódi választ csak a megfelelő kérdések feltevése után kaphatsz:

  • Nálad mennyi ideig tart egy "fogadalom" betartása?
  • Képes vagy bármit is napi szinten rutinszerűen végezni a célod érdekében?
  • Mit tettél eddig naponta annak érdekében, hogy szabad legyél vagy sikeres?

 Gondolkozz el az alábbiakon:

  • Miért van az, hogy az emberek nem tudják magukat motiválni?
  • Miért kell az átlagembert rugdosni ahhoz, hogy felébredjen?
  • Miért nem tanítják iskolában az önmotiváció módszerét?
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%

Ne maradj le a folytatásról!





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok, hogy az Adatkezelő az email címemet a hírlevél rendszeres időközönként történő megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2012-08-21 06:00:00



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.