Neked Mennyi Időd Van (hátra)?

idő pénz

Tegyük fel, hogy az átlagember 80 évig él. Ez 29.200 nap. Kerekítsünk. Egy átlag élet 30.000 napból áll. Ha engem olvasol, feltételezem, hogy ebből legalább már 7.300 nap eltelt (min. 20 éves vagy).

Ha az olvasóim átlag életkorát kellene megtippelnem, azt mondanám, hogy már legalább 10.000 napot éltek. Még van hátra 20.000, azaz a 2/3-a még hátra van. De miért írom mindezt?

Az időérték hatalma

Lehet, hogy ez már nagyon megszállottan fog hangzani, de sokszor gondolkodom az opciós időértékben amikor a saját életemben kell döntést hoznom. Én eddig közel 14.000 napon vagyok túl. Lassan elérek a feléhez. Az idő értéke az opciós kereskedésben a lejárat felé rohamosan csökken. Az életben a "lejárat" felé az idő átértékelődik. Azaz az időnek más lesz az értéke 5 év múlva, mint 10 évvel ezelőtt. A fókusz és a prioritás változik. Amire régen volt 2-3 évem (megtanulni), arra ma már nincs.

Ahogy öregszel, úgy kell egyre jobban priorizálnod. Emlékezz vissza milyen volt 18 évesnek lenni. Úgy érezted, hogy előtted a világ, nincs lehetetlen, mindenre volt időd. Rengeteg időd volt. Nem kellett se dolgozni, se gyereket nevelni, se napi ügyeket intézni. A priorizálás mint kérdés szinte fel sem merült. Azt csináltad, amihez kedved volt.

Automatizálás

Informatikai múltamból kiindulva igyekszem az életemben a lehető legtöbb periodikusan visszatérő, ismétlődő dolgokat automatizálni, hogy ne vegyenek el tőlem időt. Inkább töltök valaminek a kidolgozásával napokat, csak később ne kelljen vele időt tölteni napi, heti szinten. Idővel, időt vásárolok.

Első munkanapom

Tisztán emlékszem még az első munkanapomra. Reggel izgalommal keltem fel és mentem be dolgozni. Azonban a nap végén hazafelé menet megütött egy gondolat: "mostantól minden nap el kell adnom az időmet valakinek?". Még most is fel tudom idézni azt az érzést a gyomromban. Nagyon fiatal korom óta foglalkoztat az "idő eladásának kérdése". Sosem sejtettem, hogy ez a fogalom később anyagi értelmet is fog nyerni  (opciós kiírás).

Most, hogy már nem kell eladnom az időmet, az elv nem változott. Amit lehet, azt automatizálom vagy outsource-olom (kiadom másnak).

Mi köze ennek a tradinghez?

Egyik oldalról az idő eladása mint fogalom egyedül itt jelenik meg a kereskedési világban. Abból tudok profitálni, ha opciót vagyis időt adok el a piacon. Amíg telik az idő, a profit nő (ha nem mozdult ellenem nagyon). Azaz időt adtam el, de nem a sajátomat. Valaki a másik oldalon időt vett és ellene dolgozik.

idő eladása

A gondolatmenet másik oldala a te időd hasznossága. Te hogy használod fel a hátralévő időd? Ott ülsz a gép előtt napi 8 órát és hajszolod a piacot? Meddig? Mi a prioritás?

Én azért is döntöttem az opciózás mellett, mert korlátos az időigénye. Eleinte nyilván több, de ha az ember már belejött, napi 1-2 óra elég a profitos kereskedéshez.

Tévhit

Nem egy ember keresett már meg azzal a tévhittel, hogy ugye az opciós kereskedés az passzív jövedelem. Minden, csak nem passzív. Az opciózással "munka" van, meg kell tanulni, majd utána napi / heti szinten végezni azt. Kérdés, hogy neked mi a jövőképed és ez hogyan illik bele abba. A kulcs a tudatosság. Tudnod kell, hogy mi a fontos, mivel akarod az időd tölteni és mi az, ami számodra megtérül.

Az idő pénz

Főleg az opciós kereskedésben. Van rá 2-3 éved, hogy megtanuld magadtól, vagy "megvásárolod" az ezzel töltött 10 éves tapasztalatom? Én személy szerint nagyon szeretek tudást venni. Imádom az olyan dolgokat, ahol más idejét és tapasztalatát vásárolhatom meg.

Nemrég jártam egy tréningen, ahol az előadó 40 könyvet olvasott el a témában és eltöltött vele 2 évet és mérhetetlen mennyiségű időt. Az egésznek a lényegét átadta 2 napban. A tapasztalatot természetesen nekem kell megszereznem a témában, de már nem kell elolvasnom 40 könyvet és botladoznom 2 évet.

Azaz nyertem 2 évet, időt vettem pénzért. Tehát az idő pénz.

A te időd mennyit ér?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 97%

Ne maradj le a folytatásról!

Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok, hogy az Adatkezelő az email címemet a hírlevél rendszeres időközönként történő megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2015-06-11 14:03:37Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.