Calendar / Diagonal stratégia

Ebben a sorozatban bemutatom a két legfontosabb time spread stratégiát, a Calendar-t és Diagonal-t.

Ezen stratégiák hatalmas előnye a klasszikus vertical spread-ekkel szemben, hogy az idő komponensük pozitív, azaz oldalazáskor is tudnak pénzt termelni ha jól vannak felépítve.

Lehet őket céláras és oldalazó kereskedésre is használni. Sőt a kettő kombinálni is lehet, így létrejöhet Double Calendar vagy Double Diagonal.

Olyan példát is be fogok mutatni, ahol a Diagonal-t kombináltam a Calendar-ral. Számos, kreatív módon lehet ezen stratégiákat egymással szembe kötni.

A szokásos elméleti bemutató anyagon felül a következő témák várnak:

  • Poor man's covered call
  • Calendar mint hedge lehetőség
  • Vertical vs. Diagonal
  • ITM Calendar kezelése
  • Speciális (rejtett) kockázatok kezelése.

Ha megnézted a videókat, érdemes alaposabban elmélyedned az OMK során vezetett haladó pozimenedzsment videókba, mert elképesztően sok ilyen éles time spread példát rögzítettem fel, amikből könnyen elsajátíthatók a legfontosabb elméleti és gyakorlati tudnivalók.

Miért fontos ez a modul

Ez a modul a time spread stratégiák két fontos típusát, a Calendar-t és a Diagonal-t mutatja be részletesen. Ez a sorozat különleges azért, mert bemutatja, hogyan tudsz oldalazó piaci körülmények között is profitot realizálni, ellentétben a klasszikus vertical spread stratégiákkal. A modulban megismerheted a céláras és oldalazó kereskedési technikákat, valamint azt, hogyan kombinálhatod ezeket a stratégiákat, mint például a Double Calendar vagy Double Diagonal létrehozásához. Ezenfelül a "Poor man's covered call" és a Calendar mint hedge lehetőségének bemutatása, valamint speciális kockázatok kezelése is szerepel a tananyagban. Ez a modul nem csak elméleti ismereteket ad, hanem gyakorlati példákkal és esettanulmányokkal is gazdagítja tudásodat, ami kiemelten fontos a time spread stratégiák sikeres alkalmazásához.

Előfeltétel(ek)

Ebbe a modulba akkor vágj bele ha az alábbi modul(oka)t már elvégezted:

  • Kezdő szinten lévő modulokAz Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.