Margin számla

A letéti számla a befektetési számlák olyan típusa, amely lehetővé teszi a befektető számára, hogy pénzt vegyen kölcsön a brókercégtől értékpapírok vásárlásához. Ezt a további vásárlóerőt tőkeáttételnek nevezik, és ez felerősítheti a számla hozamát. A fedezeti számlák lehetővé teszik a shortolást is, ami azt jelenti, hogy a befektető eladhat egy olyan értékpapírt, amely nem a tulajdonában van, abban a reményben, hogy alacsonyabb áron visszavásárolhatja azt.

A margin kereskedés azonban a tőkeáttétel használata, a kamatköltségek és a portfólió értékének jelentős csökkenése esetén a margin call lehetősége miatt nagyobb veszteséggel jár. A Federal Reserve a margin használatát a T rendelettel szabályozza, amely minimális kezdeti és fenntartási margin követelményeket határoz meg a marginszámlán lévő pozíciókhoz.

A Federal Reserve által meghatározott minimális kezdeti letét 50%, a minimális fenntartási letét pedig 25%. Az egyes brókercégek azonban magasabb követelményeket is támaszthatnak. A letéti számla megnyitásához a befektetőnek a brókertől függően legalább 2000 USD-t vagy annál többet kell letétbe helyeznie.

A portfólió margin számla egy másik típusú letéti számla, amely a portfólió teljes kockázatán alapuló követelményeket alkalmaz, nem pedig csak egy adott pozíció kockázatát. Ez nagyobb vásárlóerőt tesz lehetővé az erős fedezeti stratégiákkal rendelkező portfóliókban. A portfólió margin követelményeket különböző eredmények alapján határozzák meg, mint például egy standard eltérésnyi felfelé vagy lefelé történő elmozdulás, vagy 10-15%-os nem realizált nyereségek és veszteségek.

Ahhoz, hogy egy befektető jogosult legyen portfólió margin számlára, általában 100 000 dollárnál nagyobb saját tőkével és minimális kereskedési tapasztalattal kell rendelkeznie, például három év kereskedési tapasztalattal. Ezenkívül a portfólió margin-t használó befektetőknek a legmagasabb szintű opciós jogosultsággal kell rendelkezniük.Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:

Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2023-01-20Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.