Mi az a buying power?

A buying power=vásárlóerő, más néven margin vásárlóerő vagy day trading vásárlóerő, azt a pénzösszeget jelöli, amellyel egy befektető vagy kereskedő értékpapírok megvásárlására rendelkezik. A margin kereskedéssel összefüggésben a vásárlóerő azt a pénzösszeget jelenti, amellyel a kereskedő az értékpapírok megvásárlására rendelkezésre áll, miután figyelembe vette a fennálló margin-hitelt. A daytrading-gel összefüggésben a vásárlóerő az értékpapír-vásárlásra rendelkezésre álló pénzösszegre utal, figyelembe véve a daytrading-re felhasználható pénzösszeget korlátozó szabályozást.

A margin kereskedés során a vásárlóerő az a pénzösszeg, amellyel a kereskedő értékpapírok megvásárlására rendelkezik, miután figyelembe vette a fennálló fedezeti kölcsönt. A letéti hitel olyan kölcsön, amelyet a kereskedő a brókerétől vesz fel értékpapírvásárlás céljából. A kölcsönt a kereskedő által vásárolt értékpapírok biztosítják, és a kereskedő vásárlóerejének növelésére használják. Például, ha egy kereskedőnek 10.000 dollár letéti hitele van, és a letéti követelmény 50%, akkor a kereskedő vásárlóereje 20.000 dollár (10.000 dollár / 0,50).

A daytrading-gel összefüggésben a vásárlóerő az a pénzösszeg, amellyel a kereskedő értékpapírok vásárlására rendelkezik, miután figyelembe vette azokat a szabályozásokat, amelyek korlátozzák a daytrading-re felhasználható pénzösszeget. A pénzügyi iparági szabályozó hatóság (FINRA) rendelkezik olyan szabályokkal, amelyek korlátozzák a daytrading-re felhasználható pénzösszeget. A szabályok kimondják, hogy egy kereskedő a teljes kereskedési tőkéjének csak egy bizonyos százalékát használhatja fel a daytrading-re. Például, ha egy kereskedőnek 10 000 dollár teljes kereskedési tőkéje van, akkor csak 5000 dollárt használhat fel daytrading-re.Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:

Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2023-01-24Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.