Mi az a PDT szabály

A Pattern Day Trader (PDT) szabály a Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) által bevezetett szabályozás, amely előírja, hogy azoknak a kereskedőknek, akik öt munkanapon belül négy vagy több napi kereskedést hajtanak végre, legalább 25 000 dollárral kell rendelkezniük a margin számlájukon. Az egynapos kereskedés definíciója szerint ugyanazon értékpapír ugyanazon a napon történő vásárlása és eladása vagy eladása és vásárlása egy letéti számlán.

A PDT-szabály célja a kereskedők védelme a túlzott kockázatvállalástól. Azzal, hogy a kereskedők számára megköveteli, hogy bizonyos szintű tőkével rendelkezzenek a számlájukon, a szabály célja annak biztosítása, hogy a kereskedők rendelkezzenek a napi kereskedésből eredő esetleges veszteségek elviseléséhez szükséges pénzügyi forrásokkal.

A PDT-szabály hatálya alá tartozó kereskedőknek be kell tartaniuk a FINRA letéti követelményeit is, amelyek korlátozzák a letéti számlán használható tőkeáttétel mértékét. Azok a kereskedők, akik nem teljesítik a tőkekövetelményt vagy a letéti követelményeket, kereskedési tevékenységüket korlátozásoknak vethetik alá, például nem nyithatnak új pozíciókat, vagy korlátozhatják a meglévő pozíciók lezárását.

Fontos megjegyezni, hogy a PDT-szabály csak a margin számlákra vonatkozik, a cash számlákra nem. Emellett azok a kereskedők, akik szeretnék elkerülni a PDT-szabály által előírt korlátozásokat, dönthetnek úgy, hogy cash számlán kereskednek, vagy napi kereskedésüket ötnapos időszakon belül legfeljebb három kereskedésre korlátozzák.

Összefoglalva, a Pattern Day Trader (PDT) szabály egy olyan szabályozás, amelyet a Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) vezetett be, és amely előírja, hogy azoknak a kereskedőknek, akik öt munkanapon belül négy vagy több napi kereskedést hajtanak végre, legalább 25 000 dollárt kell letétben tartaniuk a margin számlájukon. A szabály célja, hogy megvédje a kereskedőket a túlzott kockázatvállalástól, és biztosítsa, hogy a kereskedők rendelkezzenek a napi kereskedésből eredő esetleges veszteségek elviseléséhez szükséges pénzügyi forrásokkal. A PDT-szabály hatálya alá tartozó kereskedőknek be kell tartaniuk a FINRA letéti követelményeit is. Azok a kereskedők, akik el kívánják kerülni a PDT-szabály által előírt korlátozásokat, választhatják a készpénzszámlán való kereskedést, vagy korlátozhatják az ötnapos időszakon belüli három vagy annál kevesebb kereskedést.Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:

Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2023-01-18Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.