Mi az a Quadruple Witching?

A Quadruple Witching, más néven Quadruple expiration, akkor történik, amikor négy alkalommal évente a részvényindex futures, részvényindex opciók, részvényopciók és egyes részvény futures szerződések lejárnak ugyanazon a napon. A "witching" kifejezés a szerződések lejáratára utal, amely általában a március, június, szeptember és december hónapok harmadik péntekén történik. Az év legaktívabb és volatilisabb kereskedési napjainak számít.

A Quadruple Witching alatt nagyszámú opciós és futures szerződés lejár, ami növeli a kereskedési volument és a volatilitást a részvénypiacon. Ahogy a befektetők és kereskedők lezárják vagy áttervezik pozícióikat, a piac hirtelen ármozgásokat és nagy kereskedési volument tapasztalhat. Ez növelheti a volatilitást és a potenciális árkitöréseket, amelyek lehetőséget biztosíthatnak a kereskedőknek, de kockázatot is jelenthetnek azok számára, akik nem jól felkészültek.

A szerződések lejárata miatt az alaptermékek volatilitása is növekedhet, miközben a kereskedők és befektetők átrendezik pozícióikat. Néhány kereskedő próbálhatja kihasználni a növekvő volatilitást, több kockázatot vállalva, míg mások lezárhatják pozícióikat, hogy elkerüljék a nagy veszteségek lehetőségét.

Fontos, hogy a kereskedők és befektetők tudjanak a Quadruple Witching-ről és figyelmesen figyeljék a piaci feltételeket, és állítsák be kereskedési stratégiáikat ennek megfelelően. Ajánlott óvatosnak lenni és korlátozni a kockázatot ezeken a napokon.Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:

Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2023-01-19Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.