Mik azok a heti lejáratok

A heti lejáratok azokat az opciós szerződéseket jelentik, amelyeknek rövidebb lejárati dátuma van, mint a tipikus havi vagy negyedéves opciók. Ezek az opciós szerződések hetente, általában pénteken járnak le. Bevezetésükkel több rugalmasságot és gyakoribb lehetőséget biztosítanak a kereskedőknek és befektetőknek, hogy rövidebb időtávú opciókkal kereskedjenek.

A heti lejáratú opciók rövidebb időhorizontot biztosítanak a kereskedőknek és befektetőknek a döntések meghozatalához és a piaci feltételek kihasználásához. Hasznosak lehetnek azok számára, akiknek rövid távú befektetési horizontjuk van, vagy akiknek erős véleményük van a piaci irányulásról a következő hétre. A kereskedők a heti opciókat használhatják a rövid távú ármozgások és volatilitás kihasználására, vagy más pozíciók piaci kockázatai ellen védekezésre.

Fontos megjegyezni, hogy a heti lejáratú opciók általában kevésbé likvidek és nagyobb a bid/ask árkülönbségük, mint a hagyományos havi opciók.Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:

Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2023-01-19Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.