Miről szól az opciós kereskedés

Az opciós kereskedés az opciós szerződések vásárlásának és eladásának gyakorlata. Az opciós szerződések pénzügyi derivatívok, amelyek lehetővé teszik a tulajdonos számára, hogy megvásárolja vagy eladjon egy alapterméket, például részvényt, árut, vagy valutát, egy meghatározott áron (strike ár) egy meghatározott időtartam (lejárat dátuma) alatt.

Az opciós kereskedők vásárolnak és eladnak opciós szerződéseket annak érdekében, hogy spekuláljanak az alaptermék ármozgására, vagy hogy védekezzenek a potenciális veszteségek ellen más befektetésekben. Az opciókat használhatják jövedelem generálásra is, vagy hogy védelmezzék egy meglévő eszköz értékét.

Az opciós kereskedők számára többféle stratégia áll rendelkezésre, attól függően, hogy milyen befektetési céljaik és kockázat toleranciájuk van. Néhány általános opciós kereskedési stratégia:

  • Call opció vásárlása: ezt a stratégiát a kereskedő használja, amikor azt hiszi, hogy az alaptermék ára emelkedni fog. A kereskedő megvásárol egy call opciót, ami lehetővé teszi számára, hogy megvásárolja az alapterméket egy meghatározott áron (strike ár).
  • Call opció eladása: ezt a stratégiát a kereskedő használja, amikor azt hiszi, hogy az alaptermék ára ugyanaz marad, vagy esni fog. A kereskedő elad egy call opciót, ami lehetővé teszi a vásárló számára, hogy megvásárolja az terméket egy meghatározott áron (strike ár). Fedezetlenül elég veszélyes stratégia.
  • Put opció vásárlása: ezt a stratégiát a kereskedő használja, amikor azt hiszi, hogy az alaptermék ára esni fog. A kereskedő megvásárol egy put opciót, ami lehetővé teszi számára, hogy eladjon az alapterméket egy meghatározott áron (strike ár).
  • Put opció eladása: ezt a stratégiát a kereskedő használja, amikor azt hiszi, hogy az termék ára ugyanaz marad, vagy emelkedni fog. A kereskedő elad egy put opciót, ami lehetővé teszi a vásárló számára, hogy eladjon alapterméket egy meghatározott áron (strike ár).Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:

Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2023-01-19Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.