Éles Kereskedés & Pozíció Menedzsment

eles_kereskedesEz a termék akkor válik elérhető számodra, ha már jártál nálam a haladó opciós oktatások egyikén. Ennek az az oka, hogy ebben az anyagban a haladó tudásra építkezünk. Ha még sosem opcióztál, ebből nem fogod tudni megtanulni az alapokat, ahhoz a haladó szintre lesz szükséged. Ezt főképp a Te védelmed érdekében írom, ugyanis opciós iránymentes kereskedéssel kimenni a piacra alaptudás nélkül felelőtlenség lenne.
Az Éles Kereskedés & Pozíció Menedzsment (EKPM) az eddigi legfejlettebb videós távoktató programom, mely jelenleg 3 videósorozatból áll.

 
Első epizód tartalma

(EKPM 1/1: 2012.08.22 - 2012.11.28)

Ebben a több mint 7 órás videós távoktató programban bemutatom, hogyan kereskedtem a saját éles számlámon iránymentes stratégiával. A pozíciók megnyitását, folyamatos menedzselését, átalakítását videóra rögzítettem, így ennél jobb tanulási lehetőséget el sem tudok képzelni. Az ebben a sorozatban bemutatott éles kötések mind magas valószínűségű (min. 85-90%) ellenben korlátlan kockázatú stratégiára épülnek. Ezért nagyon fontos, hogy elvégezd előtte a gyakorlati tanfolyamot, hogy tisztában legyél a kockázatokkal, pozíció menedzsment lehetőségekkel.

12 pozíció = 3 hónap = 13.436 USD profit

A rendszer alapvetően 4 alaptermékre épül, amiket most az egyszerűség kedvéért nevezzünk T1, T2, T3, T4-nek. Az alábbi táblázat azt mutatja meg, hogy mikor került megnyitásra a pozíció, hányszor alakítottam át az opciós stratégiát, hány napig tartottam, hány kontraktussal kereskedtem és mekkora profitot eredményezett. Továbbá az utolsó oszlopban az adott videó hosszát látod. Minden videó egy pozíció végigkövetését fedi le.

"Sajnos" nem sikerült egy veszteséges kötést sem rögzíteni ez idő alatt...

Az első táblázatban demo kötések szerepelnek, a második az éles számlás kötéseket tartalmazza. Kezdetben tartózkodtam az éles számlás kötések rögzítésétől, de miután találtam rá módot, hogy el tudjam rejteni azt a kényes és bizalmas információt, hogy mekkora a számlaméretem, onnantól csak az éles számlán folytattam a kötések rögzítését. A demón egy az egyben ugyanazt a kereskedési elvet használtam, viszont többnyire 2 kontraktussal, ezért is magasabb a profit minden esetben. Az éles számlán szándékosan többnyire 1-1 kontraktus kötését mutattam be, hogy a kisebb kereskedési számlák (<10.000 USD) esetében is reális eredményt mutasson a stratégia. Ezen stratégia alkalmazásához minimálisan 8-10.000 USD számlaméretre szükség van (és szabad tőkére).

DEMO Kötések

ekpm_promo_tablazat_1

ÉLES kötések

ekpm_promo_tablazat_2

Mit kapsz a 7 órás távoktató videó programban?

 • 7 órányi profi és teljes mértékben egyedülálló videós távoktató programot
 • Részben "másolható" kereskedési rendszert és pozíció átalakítási módszertant
 • Napi néhány órában menedzselhető "rendszert"
 • Végre megszabadulhatsz az iránykereskedés frusztrációjától
 • 85-90%-os profit valószínűségű kereskedési módszert
 • Korlátlan email támogatást

Második epizód tartalma

(EKPM 1/2: 2013.01.14 - 04.28)

Továbbra is maradtam a 4 jól bevált alapterméknél. 7 pozíció dinamikus menedzsmentje került rögzítésre. Az első epizódban bemutatott stratégiára épülnek ezen kötések is, azonban számos további gyakorlati trükköt mutattam be a kereskedések során. A rögzített időszak során a piacon uralkodó alacsony Implied Volatility ellenére is szép profitot sikerült realizálni annak ellenére, hogy csak 1 kontraktussal kötöttem mindegyiket. Az alábbi táblázat tartalmazza a kötéseket.

ekpm2_trades

Miről lesz szó a 4 órás távoktató videó programban?

A teljesség igénye nélkül:

 • delta, IV alert definiálásának módja,
 • idő és volatilitás összefüggései, mikor melyikre optimalizálni,
 • pozíció margin vizsgálatának lépései,
 • mikor esik az IV alaptermék esés mellett,
 • theta / vega kapcsolatának folyamatos vizsgálata,
 • Call / Put delta / volume arány vizsgálata, szentiment “mérés”,
 • tuti bukót hogyan alakítottam nyerővé opciós daytrade és skalp technikával,
 • miért kellett opcióval fedezni közvetlen lejárat előtt,
 • egyedileg fejlesztett IV/HV indikátor bemutatása,
 • IV szentiment hirtelen változásának gyors észlelése, egyedi “mutató” segítségével, stb.

Harmadik epizód tartalma

Egy olyan pozíciót sikerült rögzítenem, amiből rengeteget tanulhatsz, mert ez most kivételesen bukóval zárult. Viszont még így is sikerült egy $2000-os lebegő veszteséget lefaragnom "mindössze" $300-ra. Nagyon tanulságos kis pozi volt, minden eddigi kereskedési tapasztalatomat be kellett vetnem :)

Miért rögzítettem veszteséges pozíciót?

Nagyon sokan jeleztétek, hogy jó lenne látni egy olyan kereskedést, ami "gázos", azaz negatív eredménnyel zárul és kell alaptermékkel is fedezni. Szerencsére elég ritka jelenség a veszteség és az alaptermék fedezés, de most sikerült egy ilyet rögzítenem. Ez a felvétel a hab a tortára. Ebből a negatív példából még többet tanulhatsz, mint az eddigi nyerő pozíciókból, mert annyiféle átalakítási módszert használok benne, amennyit még soha egyik videónál sem, hiszen azoknál nem volt indokolt.

Mi volt a legnagyobb hibám a menedzselés során?

Az, hogy hagytam bemenni az alsó strike alá! Ha az utolsó előtti napon nem lettem volna időnyomás alatt, a pozi másképp is alakulhatott volna, mert az utolsó napra nyereségbe fordult a kockázati görbe. Így az átalakítások összessége eredményes volt, csak az időzítés nem. Majd látni fogod miért...

2.5 óra: 11x átalakítás -> 3x alaptermék fedezés -> 8x short opció

Mit kell tudnod a harmadik epizódról?

 • Több mint, 2.5 órás (!) felvétel, egészen pontosan: 2:36:09
 • Végeredmény: -305 USD
 • Időszak: 2013.08.07 - 08.27
 • Legmagasabb lebegő veszteség 2000 USD körül volt
 • 11 db átalakítás, amiből 3 db átalakítás alaptermék fedezés
 • Van benne vertical debit spread, credit spread átalakítás is
 • Mutatok féllábú Condor és Butterfly átalakításokat is
 • A végére volt benne 8x kiírt opció és 4x alaptermék fedezet
 • Számtalanszor totál fals irányokat tippeltem meg, mégis ki tudtam menedzselni
 • Hogyan menedzselhető RTH (regular trading hours) kívüli megbízás kezelés fedezésként
 • IB Alert beállítása annak érdekében, hogy a teljesült ügyletekről emailt kapj
 • Piacelemzés full daytrading üzemmódban, H1 és M15 időtávokon
 • Megmutatom, hogy sorozatos iránytrading kudarcok ellenére hogyan sikerült kimenedzselni

+1 hiánypótló videó

A harmadik soorzathoz egy különleges videót is készítettem, amelyben összefoglalom a teljes EKPM során bemutatott pozíció átalakításokat. Összesen 7-féle átalakítást mutatok be példákkal együtt.

Ha már részt vettél haladó oktatáson, akkor a fiókodba belépve a Guruképző szintén megtalálod a megrendeléssel kapcsolatos részleteket.

János 278% profitot ért el két év alatt

János 2015 nyarán járt nálam oktatáson és év végén kezdett élesben opciókkal iránymentesen kereskedni. Azóta 278% profitot ért el és nem is akármilyen összegekkel... Az ebből készült cikket ide kattintva tudod elolvasni. 

Péter 133%-ot keresett

2015 év végén volt egy nagyon tanulságos levelezésem az egyik diákommal, aki 2014 szeptemberében járt nálam és az opciós kereskedési eredményeiről számolt be. A cikkemet erről itt olvashatod.

Gábor megduplázta a számláját egy év alatt!

Gábor, az egyik diákom, első éles EKPM évében havi 7-7.5% hozamot generált a fent bemutatott rendszeremmel. Hallgasd meg a vele készített interjúmat az alábbiakban. Hasznos lesz!

Az interjú szövegét innen tudod letölteni, ha szeretnéd elolvasni.
Ha szívesen meghallgatnád vezetés közben is, akkor íme az mp3 verzió.

Andrea egy év alatt 50%-ot keresett!

Andrea 4 gyerek mellett havi 4-5% hozamot generált a fent bemutatott rendszeremmel. Itt hallgathatod meg a vele készült interjút:

Ha szívesen meghallgatnád vezetés közben is, akkor íme az mp3 verzió.

Ha kíváncsi vagy arra, hogy a többi tanítványom mit ért el iránymentes kereskedéssel, itt láthatod az elmúlt néhány éves profitgörbéjüket.

Ügyfeleim véleménye az EKPM-ről:


Mostanra már túl vagyok öt hónap éles számlás short strangle kereskedésen és bátran mondhatom, nagyon bejött ez a rendszer. Még egyszer köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a lehetőséget és hogy a továbbiakban is számíthatunk rád kérdéseinkkel és újabb oktató videókkal. Egyre inkább beigazolódik minden, ami a videókon és webinárokon elhangzott; például az, hogy kezdő szinten, óvatos kötésekkel is már elérhető az évi 30% nyereség. Ahogy azt is megértettem, hogy ezt a stratégiát megismerve már nem sok értelme van a részvénypiaci irányok találgatásának, hanem érdemesebb a kockáztatható tőkém minél nagyobb hányadát nagyobb valószínűségű, iránymentes short strangle kötésekre átcsoportosítani. Az első video megvásárlása óta 12 demo és 6 éles kereskedésben szereztem tapasztalatot. Mivel nagyon óvatosan és a tőled tanult intelmeket szem előtt tartva kötöttem be a lábakat, eddig nem kerültem nagyon szorult helyzetbe. Lebegő veszteségem természetesen szinte minden esetben volt, de a várt fordulat a megfelelő időben megérkezett. Most is egy ilyen fordulatban bízom, de az a legjobb az egészben, hogy tudom, ha ez nem következik be, akkor is van „B terv”. - Judit


d.tibor1 Nem gondoltam, hogy az oktatás színvonalát még 'überelni' lehet, de az EKPM videokkal ezt is sikeült...Well done Gery!:) Nagyon jól kiegészíti az elméleti anyagot és remek a stratégia! Érdekes, néhol már izgalmas, tele fontos információkkal! Elengedhetetlen ez a video sorozat ahhoz, hogy valaki megértse majd pedig alkalmazni tudja a későbbiekben amit a 2,5 nap alatt tanult. Hála és köszönet, hogy számunkra is elérhetővé teszed!!! - Tibor


ab.tamas Az egyik legjobb stratégia amivel eddig találkoztam. Határozottan megváltoztatta véleményem az opciós kereskedéssel kapcsolatban. Teljesen egyértelművé tette számomra, hogy mennyire profitábilis, nyugodtabb, sikeresebb kereskedést tesz lehetővé számomra az iránymentes, nagyobb valószínűségű stratégia. Minden elismerésem a szerzőnek és köszönöm, hogy megosztotta velünk ezt a jól működő eredményes rendszert. Remek befektetés, kötelező mindenkinek aki opciókkal kereskedik. - Tamás


gabor Először is nagy köszönet és tisztelet jár Gerynek azért a munkáért amit végez, és főleg ahogyan végzi! Részt vettem az általa kínált oktatásokon és bátran állíthatom, hogy nagyon profi munka egytől egyig, csak ajánlani tudom. Mintegy 9 hónapja jártam az opciós oktatáson, és azóta részt vettem a szabadság útja tréning, illetve az új pozíció menedzsmentes oktató sorozaton is. Igazából talán így teljes a kép, mert megismerhetünk alap rendszereket mind az opciók világában, mind a saját gondolkodásunkban, amelyek mind elengedhetetlenek egy sikeres tőzsdés karrierhez. A kezdeti nehézségek után, mostanra egyre inkább összeáll a kép, hogy miként lehet a piacon sikeresen helytállni. Azt érzem, hogy nem vakon kereskedek!! Azt érzem, hogy van stratégiám, és vannak lépések, amiket ha követek, akkor annak meglesz az eredménye is! Az iránymentes kereskedéses videók pedig eszméletlen profik, egy teljesen új nézőpontot és lehetőséget adnak a kereskedéshez. Az utóbbi időben szép sikereket értem el, ami egy ilyen profi anyag nélkül nagyon nagy erőfeszítéseket igényelt volna, ebben biztos vagyok. Köszi még egyszer Gery! Sok sikert! - Gábor


adambujakGery videóival egy olyan tudásra tettem szert, mellyel magas valószinűségű stratégiákat tudok kereskedni egy rugalmas rendszerben, ráadásul iránymentesen! Gyönyörű látni, ahogy napról napra az idő felzabálja a kiírt opcióimat, imádom! Köszönök mindent! - Ádám


nandiEz alatt az egy hónap alatt több hibát követtem el, ami a türelmetlenségem miatt volt, de a lényeg, hogy ennek ellenére egy hónap alatt sikerült végül az átlagos lefoglalt marginra vetítve mintegy 8%-os profitot elérnem. Ez szerencsésebb esetben akár a duplája is lehetett volna, de azért így sem rossz! :) Gery, köszönöm, hogy megosztottad ezt a stratégiát, nagyon szép munka! Csatlakozom a többiekhez, az ÉKPM video sorozat ára a többszörösét is megérte volna! Ez a stratégia egyszerűen szuper, már be is vannak kötve a pozíciók a következő hónapra! :) Ahogy Kecskeméti István 2. könyvében írta, a fejlődés csúcsa az opciózás. Még annyival egészíteném ki, hogy az opción belül az EKPM! :) Mivel sokkal jobban tervezhető itt a profit cél én már a forex-es robotomat sem használom, amiről még a fórumon írtam. Ezzel a rendszerrel ha kicsit ügyes az ember nem veszíthet. - Nándor


f.attilaMivel részt vettem a jelenleg elérhető összes tanfolyamon, a tapasztalataim megerősítettek abban, hogy Gery egy olyan mentor, aki komolyan hisz a sikereinkben. Az oktatásain nem a pénz motiválja, egyszerűen az elképesztő tudásának átadása a hivatása. Az ÉKPM felülmúlja a ma Magyarországon, magyar nyelven elérhető bármely opciós anyagot! Örülök hogy van egy ilyen tanítóm, akitől a sok megfoghatatlan "hókuszpók és mágia" helyett, végre egy működő, használható, rendszert kaptam a kezembe. Köszönöm Gery. - Attila


d.f.evaFantasztikus ez az oktató videó sorozat! Már alig várom, hogy a következő megjelenjen! Igen, ezekből lehet tanulni nagyon-nagyon sokat. Ilyen anyaggal még nem találkoztam sehol, köszönöm Gery a munkádat és azt a segítőkészséget amit nap mint nap kapok tőled. - Éva


Gery, az új ÉKPM videósorozatod egyszerűen hihetetlen. Szokás szerint profi anyag, külön nagyon jó, hogy nem csak a stratégiát adod el, hanem a pozíciók menedzselésénél elmondod, hogy az adott pillanatban mit gondolsz a piacról és miért, és ezt hogyan akarod kereskedni. Az árról nincs mit beszélni, 5x ennyiért is megérte volna. Az ár/érték arány eszméletlen jó! Minden tiszteletem, hogy megosztod ezt a stratégiát, úgy érzem, komoly fegyvert adtál a kezembe az iránymentes kereskedéshez, ezzel óriási segítséget nyújtva a céljaim eléréséhez. Köszönöm szépen! - Zoli


Az ÉKPM oktató anyag áttanulmányozását követő néhány napos TOS demó után nyitottam pozíciót és kíváncsian vártam a történéseket. Reggelente gyors pillantás az árfolyamra, majd napközben is többször figyelemmel kísértem a változást, ami nem volt kiugró eleinte. Egy alkalommal átalakítottam, majd a lejárati hét első napján kizártam a pozit, ezáltal 1540 USD landolt számlámon, ami már bőségesen behozta Gery iránymutatásának árát. A margin egyszer sem emelkedett 1 kontira vetítve 7500 USD fölé, igaz extrém elmozdulás sem volt mindvégig. Elégedett vagyok a stratégiával és azzal, hogy iránymentesen lehet pénzt keresni, mert ne feledjük: "A RANGE a barátod!" - Gábor


Miután kétszer megnéztem az EKPM videókat, egy kis TOS elemzés után azonnal beleugrottam pár pozícióba. Ezzel a két pozícióval megkerestem az EKPM videók árának a többszörösét, és a tanultakat azóta is újabb pozícióknál hasznosítom. Annyira megtetszett ez a stratégia, hogy márciusra már csak ezeket kötöttem. Pénteken bekötöttem egy nagyobb pozit 27 napra. A hétfői kereskedési szünet után a mai napra a pozíció az eltelt 3 nap miatt, kitermelte a max nyerő 17%-át. Ez zseniális! Minden további évfolyamra vagy esetleges folytatásra vevő vagyok, nagyon megéri! - Zoli