Megtanulhatsz "ingyen" is opciózni!

Megtanulhatsz "ingyen" is opciózni!

Az átlagos magyar mentalitásban mélyen gyökerezik az ingyenesség keresése. Opciózni is meg lehet tanulni "ingyen". Kipróbálod?

Az interneten ma már minden információ elérhető ahhoz, hogy valaki ingyen megtanuljon opciókkal kereskedni. Minden ott van, tényleg minden. Csak utána kell járni, el kell olvasni és ki kell próbálni. A youtube tele van "how to" videókkal, a blogok tömve vannak ingyenes cikkekkel, stratégiai leírásokkal. Ha szövegértési szinten tudsz angolul, bármilyen kérdésedre választ kapsz az interneten. Csak a megfelelő kérdéseket kell tudnod feltenni...

Az ingyenesség hatalmas illúzió

A világon nincs semmi sem ingyen. Semmi. Valamivel mindig fizetsz érte. Lehet, hogy "csak" az időddel és erőfeszítéseddel, de megfizetsz mindenért. Mégis sokan akarnak "ingyen" megtanulni kereskedni vagy akár opciózni. Egóból és dacból nem fizetnek másnak, mert majd ők megmutatják, hogy jobban tudják.

A kereskedés az a terület, ahol nem csak az időddel és az energiáddal fogsz fizetni az ingyenességért, hanem a tőkéddel is.

Mire számíts, ha ingyen akarsz megtanulni opciókkal kereskedni

Pontosan tudom mi vár rád, hiszen én 2005-ben kezdtem és totálisan magamtól tanultam meg opciókkal kereskedni, aminek sajnos jól meg is fizettem az árát. Tehát jó példa vagyok rá, hogy meg lehet tanulni opciókkal kereskedni "ingyen", tanfolyamon való részvétel nélkül is.

Én anno nem dacból nem vettem részt tanfolyamon, egyszerűen itthon nem létezett se tanfolyam, se trader aki értett volna ehhez.

Az alábbiakra számíts, ha az "ingyenes" utat választod:

  • mentális képességeidtől függően 1-3 év tanulás, gyakorlás, tesztelés, tapasztalás,
  • az év 260 kereskedési napjából legalább 200 alkalommal a gép előtt fogsz ülni este 6-10 között ahelyett, hogy a pároddal vagy a családoddal lennél és kikapcsolódnál,
  • folyamatosan visszatérő frusztráció érzése, ami abból fakad, hogy nem találod a megfelelő stratégiát, módszert a sikerhez,
  • a kockázatvállalási hajlandóságodtól függően a tesztelésekre elköltött tanulópénz az éles számládon min. 10.0000-50.000 USD.

Így lehet tehát "ingyen" megtanulni opciózni, tanfolyam nélkül.

Az olcsó mindig drága

Akik már túlléptek azon, hogy az ingyeneset válasszák a következő csapda az olcsóság szem előtt tartása. Ami elsőre olcsó, az hosszútávon mindig nagyon drága. Az olcsóról később mindig kiderül, hogy kevesebb ideig bírja, többet kell javítani, karbantartani, vagy egy szolgáltatás esetén értéktelen. De legalább olcsó volt...

Nem engedheted meg magadnak, hogy az olcsót válaszd, mert később nagyon ráfizetsz. A trading világában ez különösképpen igaz. Itt az olcsó, elképesztően drága tud lenni. Gondolj pl. azokra a forex robotokra, amiket 99 dollárért árulnak a neten. Vajon mennyi pénzt fognak neked termelni? Szerintem sejted...

Mennyit ér a tőkéd?

Az köztudott, hogy az IB-nél (Interactive Brokers) a számlanyitási limit 10.000 USD. Azaz ahhoz, hogy el tudj kezdeni opciókkal kereskedni és "ingyen" tanulni, ekkora összegre mindenképp szükséged lesz. Zöldfülüként mennyi idő alatt fogsz 500 - 1.000 dollárt elveszíteni ebből a tőkéből? Ez csak 5-10% veszteség. Ennyi 1-2 pozíción összejön, ha fogalmad sincs arról, hogy mit csinálsz, vagy éppen tesztelgetsz egy interneten talált stratégiát, blogcikk ajánlást, stb.

És mennyi idő alatt fogod elbukni a számlád felét? Pár hónap? Ugye tudod, hogy utána 100% profitot kell elérned ahhoz, hogy elérd az eredeti számlaméreted?

Ingyenes vs. fizetős

Nálam az oktatások ára (USD/HUF árfolyamtól függően) bruttó 600-700 dollár körül alakul. Ez a nemzetközi árakhoz viszonyított nevetségesen alacsony ár a minimális kezdeti számlaméreted mindössze 6-7%-a. Tudom, hogy ez nincs "ingyen". Ez bizony 6-7%. De ezt mennyi idő alatt veszítenéd el tudás nélkül?

A kérdés az, hogy megér-e neked 6%-ot az, hogy nem kell éveket rááldoznod az életedből, hogy megtaláld a tutit, nem kell az estéket a családot háttérbe szorítva frusztrációban töltened és nem kell jelentős pénzeket tanulópénzként elveszítened az "ingyenesség" oltárán?

Az opciós egyedfejlődésem során ennek a 600 dollárnak kb. a 100-szorosát fizettem ki tanulópénz gyanánt a piacnak. Ez volt az ingyenesség ára!

Bárcsak lett volna OpcioGuru 2005-ben, akitől mindezt megvásárolhattam volna a tanulópénz 1%-áért. De nem volt.

Ha viszont te az út elején jársz, ne ess bele az "ingyenesség" csapdájába!

A Te időd ér 6%-ot?

A tudás és tapasztalat egyben idő is. Az idő pénz. A te időd ér 6%-ot?

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 84%

Tags: ingyen, trading, tanulás,

Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2016-09-01



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.