Hírek, tippek, cikkek, blogok alapján soha nem fektetek be

befektetési tippek
Kezdeti kudarcaimat megpróbáltam úgy orvosolni, hogy sokat olvastam az Interneten és próbáltam tippeket szerezni. Olvastam a híroldalakat, fórumokat, feliratkoztam RSS csatornákra, mindenhol kerestem a vételi információkat. Nagyobb bankok elemzéseit olvasgattam és vártam a csodát, vártam a vételi jelet, mindenhol azt kerestem.Amikor megláttam egy bank ajánlásában, hogy például az egyik hazai nagyvállalat célára X akkor megörültem, mert láttam, hogy a jelenlegi árfolyama ennél alacsonyabb. Ilyenkor rohantam venni és vártam, hogy a bank elemzői által megadott célárat elérje a részvényem és nyerőben kiszállhassak. Ismét a fejemre koppintott az élet.

A bankok célárai sem jelentenek garanciát semmire

Arról nem is beszélve, hogy rájöttem, hogy az általuk megcélzott árak általában minimum egy éves időtávon értendők, vagyis az elkövetkezendő egy évben van némi esély rá, hogy az árfolyam elérje a prognosztizált szintet. Mivel naiv kezdő voltam, ezért azt gondoltam, hogy a bankokban ülő részvényelemzők sokkal többet tudnak bárkinél, ezért az ő céláruk biztos valódi és készpénznek lehet venni. Ismét tévedtem, ők is emberek és sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy az esetek nagy részében ők is tévednek, nem csak az árfolyam elmozdulásának irányában, hanem az időtávban is. Ezeken az ajánlásokon is buktam. Szerencsére még mindig csak elég kis pénzben utaztam, ezért a veszteség nem volt óriási, de pszichológiailag megviselt, hogy kudarcot kudarcra halmoztam, semmi sikerélmény sehol. Kicsit megreccsentem, de erről majd a következő cikkemben mesélek.
 
Mivel a banki ajánlások sem jöttek be, kerestem az információt a hírekben és az elemzésekben. Hát ugyanazt az eredményt értem el. Hiába írták a hírekben, hogy emelkedésre számítanak adott papír esetében, esett az árfolyam. Rájöttem hosszas tesztelés után, hogy sem a fórumok, sem az újságírók nem tudják merre megy a piac. Senki sem tudja merre megy a piac, mindenki csak találgat. Ekkor még azt gondoltam, hogy a brókerekben lehet minden reményem, de hamarosan ez is szertefoszlott...

Senki nem tudja, merre megy a piac

Amit biztosan megtanultam ezekből a próbálkozásaimból az az, hogy SENKI nem tudja pontosan merre megy a piac holnap. Mindenki csak azt elemezgeti, hogy mi történt és talán mi várható. A biztos irányt, azonban senki sem tudja. Ha tudná, akkor meg nem osztaná meg az Interneten - ez ennyire egyszerű. A tőzsdén azt szokták mondani, hogy a tömegek mindig tévednek. A tömegek viszont, hírek pletykák, cikkek, fórumok és elemzések alapján fektetnek be. Tehát ha te is ezt az irányt választod, akkor a tévedés és a veszteség elkerülhetetlen. Hogy mi a "biztosabb" irány, arról későbbi cikkeim során lesz szó.

Tanulságok:
- Soha de soha ne fektessek be hír, blog, cikk, tipp alapján.

- A banki célárak, elemzések ugyanúgy nem jelentenek garanciát a sikerre.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 95%



Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2008-07-31



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.