"Brokers make you broke" - avagy ők sem látják a jövőt

brókerek
Kisebb szünet után ismét elkezdtem az irányt keresni. Úgy éreztem, hogy segítségre van szükségem és felkerestem egy neves bróker céget. Nem nagyon voltam járatos a kérdésben, ezért előtte az Interneten tájékozódtam.Nyitottam egy számlát náluk és azt gondoltam "biztonságban" vagyok, hiszen ők álmukban is a piacot elemzik, fejből tudják az árakat, az irányokat, a napi híreket, trendeket. Naivan azt gondoltam, hogy átadom a pénzem nekik és hamarosan dől hozzám a profit. Nem így lett. Sajnos nem így lett. Hosszas együttműködés után rájöttem, hogy ők sem tudják az irányt megmondani.
 
Amiben segítségére lehetnek a magán befektetőnek az az, hogy nagyobb valószínűséggel találják el a helyes irányt. 100% valószínűség itt sem létezik. Mivel egész nap a piacot böngészik, ezért hamarabb jutnak megfelelő információkhoz, amikből jó eséllyel jobb befektetési döntést hoznak mint az átlag befektető. Azonban azt nem szabad elfelejteni, hogy a végső befektetési döntést nekem kell meghoznom. A bróker maximum a döntés előkészítésében segíthet. A befektetési koncepcióval nekem kell rendelkeznem. Nekem kell tudnom az időtávot, a volument, a kockázatvállalás mértékét, stb. Ezt tőle nem várhatom.

Miben érdekelt a bróker?

Azt is jó észben tartani, hogy a brókereknek alapvetően mindegy, hogy én bukok vagy sem, a jutalékot így is úgy is lekaszálják. Nekik lényegében teljesen mindegy. Természetesen néha-néha kell egy-két jó tippet is adniuk, hiszen ha az ember nonstop bukik, fel fogja bontani a szerződést és át fog menni egy másik céghez. Persze ott sem lesz sokkal jobb a helyzet, csak minden kezdődik elölről:)
Ha jobban belegondolok az egész rendszer alapjaiban hibás, hiszen a bróker abban érdekelt, hogy minél több pozíciót kössön a kedves ügyfél, mivel ezután kapja a jutalékot. Nem feltétlenül jellemzi őket a stratégiai gondolkodás, sokkal inkább az "instant" profit lehetősége...

Félreértés ne essék, nem a brókereket akarom negatív színben feltüntetni. Azt szeretném kihangsúlyozni, hogy ők is emberek, ők is tévednek és ők sem lehetnek biztosak benne, hogy mi fog holnap történni a piacon, nem látják a jövőt. Amit szeretnék kihangsúlyozni, az az egyéni felelősségvállalás. Nekem kell eldöntenem, hogy mikor és mit veszek, a bróker csak segíthet a döntésben, de ne tőle várjam, hogy helyettem döntsön. Támpontot és javaslatot adhat, de a végrehajtás az én kezemben van, vagyis az én felelősségem az ügylet.

Ezek alapján ha valakit hibáztatni akarok bukás esetén az csak magam lehetek.

Tanulságok:
- brókerek sem látnak a jövőbe, ők is tippelnek.
- A végső befektetési döntést nekem kell meghoznom.
- A siker és a kudarc is a saját felelősségem.
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:

Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.