"Brokers make you broke" - avagy ők sem látják a jövőt

brókerek
Kisebb szünet után ismét elkezdtem az irányt keresni. Úgy éreztem, hogy segítségre van szükségem és felkerestem egy neves bróker céget. Nem nagyon voltam járatos a kérdésben, ezért előtte az Interneten tájékozódtam.Nyitottam egy számlát náluk és azt gondoltam "biztonságban" vagyok, hiszen ők álmukban is a piacot elemzik, fejből tudják az árakat, az irányokat, a napi híreket, trendeket. Naivan azt gondoltam, hogy átadom a pénzem nekik és hamarosan dől hozzám a profit. Nem így lett. Sajnos nem így lett. Hosszas együttműködés után rájöttem, hogy ők sem tudják az irányt megmondani.
 
Amiben segítségére lehetnek a magán befektetőnek az az, hogy nagyobb valószínűséggel találják el a helyes irányt. 100% valószínűség itt sem létezik. Mivel egész nap a piacot böngészik, ezért hamarabb jutnak megfelelő információkhoz, amikből jó eséllyel jobb befektetési döntést hoznak mint az átlag befektető. Azonban azt nem szabad elfelejteni, hogy a végső befektetési döntést nekem kell meghoznom. A bróker maximum a döntés előkészítésében segíthet. A befektetési koncepcióval nekem kell rendelkeznem. Nekem kell tudnom az időtávot, a volument, a kockázatvállalás mértékét, stb. Ezt tőle nem várhatom.

Miben érdekelt a bróker?

Azt is jó észben tartani, hogy a brókereknek alapvetően mindegy, hogy én bukok vagy sem, a jutalékot így is úgy is lekaszálják. Nekik lényegében teljesen mindegy. Természetesen néha-néha kell egy-két jó tippet is adniuk, hiszen ha az ember nonstop bukik, fel fogja bontani a szerződést és át fog menni egy másik céghez. Persze ott sem lesz sokkal jobb a helyzet, csak minden kezdődik elölről:)
Ha jobban belegondolok az egész rendszer alapjaiban hibás, hiszen a bróker abban érdekelt, hogy minél több pozíciót kössön a kedves ügyfél, mivel ezután kapja a jutalékot. Nem feltétlenül jellemzi őket a stratégiai gondolkodás, sokkal inkább az "instant" profit lehetősége...

Félreértés ne essék, nem a brókereket akarom negatív színben feltüntetni. Azt szeretném kihangsúlyozni, hogy ők is emberek, ők is tévednek és ők sem lehetnek biztosak benne, hogy mi fog holnap történni a piacon, nem látják a jövőt. Amit szeretnék kihangsúlyozni, az az egyéni felelősségvállalás. Nekem kell eldöntenem, hogy mikor és mit veszek, a bróker csak segíthet a döntésben, de ne tőle várjam, hogy helyettem döntsön. Támpontot és javaslatot adhat, de a végrehajtás az én kezemben van, vagyis az én felelősségem az ügylet.

Ezek alapján ha valakit hibáztatni akarok bukás esetén az csak magam lehetek.

Tanulságok:
- brókerek sem látnak a jövőbe, ők is tippelnek.
- A végső befektetési döntést nekem kell meghoznom.
- A siker és a kudarc is a saját felelősségem.
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%



Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2008-08-05



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.