Stíluskeresés

tőzsdei stíluskeresés
Kezdeti kudarcaim során, nem nagyon találtam rá a saját stílusomra. Nem tudtam mit vegyek, mit adjak el és milyen távon. Még a szektort sem tudtam, amiben mozogni akartam. Valahol olvastam az Interneten Warren Buffett-ről, aki a világ egyik leggazdagabb embere és a teljes vagyonát a tőzsdén szerezte.
Az 1930-as évek elején kezdett el befektetésekkel foglalkozni és mostanra több mint 40 milliárd dollár vagyont gyűjtött össze. Megvettem az egyik könyvét az Amazontól, aminek a címe: Buffettology . Részletesen elemzi a könyv Buffett befektetési stílusát.

Buy and hold stratégia

Végigvezeti az olvasót azon a folyamaton, ahogy Buffett részvényvásárlási kérdésekben dönt. A könyvből kiderült, hogy Buffett stratégiája a "buy and hold", vagyis megveszi a részvényt, tartja évekig, majd eladja. Nagyon alapos munkát végez a részvények elemzésével kapcsolatban és csak nagyon értékes cégek papírjait veszi meg, és csakis akkor amikor alulárazott.
 
A könyv olvasása közben megismerkedtem az alapvető fundamentális elemzési technikákkal. Mint később kiderült Buffett szinte csak fundamentális alapon hoz döntést. Mivel ez volt az első érdemi könyv amit tőzsde témában olvastam, ezért úgy gondoltam, hogy ez a stílus nekem is fekszik.
 
Elkezdtem Buffett módszereit alkalmazni és azok alapján próbáltam befektetési döntéseket hozni. Időközben rájöttem, hogy sokkal türelmetlenebb vagyok annál, mintsem megvárjam, míg egy papír éveken keresztül emelkedjen, hogy eladjam. Arról nem is beszélve, hogy nagyon sok pénz kell a részvények megvásárlásához és ahhoz, hogy évekig várjak még több pénz kell, hogy közben ha találok egy másik jól prosperáló papírt, abból is tudjak vásárolni. Egy idő után ráébredtem, hogy ez a befektetési stílus nem nekem való. A fundamentális elemzés után megismerkedtem a másik elterjedt elemzési módszerrel, a technikai elemzéssel, amiről egy későbbi fejezetben írok.


Tanulságok:
- Meg kellett találnom a saját stílusom.
- Kétfajta elemzési módszer létezik: fundamentális és technikai.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 97%



Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2008-08-08



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.