Mi történt a TSLA pozícióval 2 hónap alatt?

Tesla

2018. április elején bemutattam egy opciós kiírási stratégiát a TSLA részvényre. Most nézzük meg, hogy áll a pozíció!

Fenti cikkben részletesen bemutattam a kiinduló helyzetet és a stratégiai érvelést, így ezt most nem ismétlem itt meg. Inkább nézzük, hogy azóta mi történt a részvénnyel, az opciós árakkal és az én bekötött pozíciómmal.

Pozíció nyitásakor olyan $265 körül volt az árfolyam, ma $297. Azaz, az alaptermék emelkedett 12%-ot, de ha az alábbi chartra nézünk, inkább oldalazásnak tűnik mindez.

Piros karikával a kötés pillanata és a mai nap. (klikk a képre)

Ha ezt az elmúlt 2 hónapot nézzük, elég nehéz lett volna sima részvénykereskedéssel pénzt csinálni, mert fel-le csapkodott az árfolyam. Azonban ezek az ideális lehetőségek az opció kiírójának.

Mi történt az opciós árakkal?

Előző cikkben láthattad, hogy a 2019. januári 50-es Put opció ára $200 volt. Ez ugye annyit jelent, hogyha a TSLA árfolyam 2019 januárban 50 felett marad, akkor a Put opció kiírásából származó $200 / kontraktus profitot bezsebelhetem. Azt is írtam, hogy nem feltétlen kell megvárni a lejáratot, jóval előbb is lehet zárni a pozíciót profitban.

Nézzük, hogy állnak most az opciós árak. (klikk a képre)

Pirossal bekarikáztam az 50-es Put opció jelenlegi árát. Középértéken ez $100. Tehát akkor hogyan is állok jelenleg? $200-ért írtam ki és most $100-ért vehetem vissza. Azaz 2 hónap alatt bejött az opció árának 50%-a.

Lejárat 2019. január, azaz hátra van még 6 hónap. Ilyenkor merül fel a gyakorlott opciós kereskedőben a jogos kérdés: ha 2 hónap alatt behozta az értékének a felét, akkor várok még 6 hónapot a másik felére, vagy lezárom, felszabadítom a margint és kötök mást? A válasz nyilvánvaló: ilyenkor érdemes zárni és a tőkét tovább dolgoztatni.

Ilyen az, amikor a megnövekedett pánik és Implied Volatility kiváló kereskedési lehetőségeket teremt. Csak meg kell tudni ezeket látni és érteni az összefüggéseket.

Nem nagy kaland, csak meg kell tanulni :).

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%

Tags: iránymentes, opció kiírása, tsla,

Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:

Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.