Interactive Brokers számlabiztosítás

Mostanság elég sokszor merült fel annak a kérdése, hogy meddig vannak biztonságban az EU ügyfélszámlák az IB-nél. A UK vagy a US biztosítás az érvényes ránk?

Nem mindenki tudja, de az Interactive Brokers annak ellenére, hogy amerikai cég, angliai leányvállalattal is rendelkezik, így amikor valaki itthonról számlát nyit, akkor közvetlenül nem az IB US hanem az IB UK ügyfele lesz. Innen jött a jogos felvetés, hogy akkor az Angliában érvényes 50.000 GBP biztosítási szint az érvényes vagy a sokkal magasabb amerikai.

A neten elég sokféle infót lehet róla olvasni, sőt a belső fórumunkban is elindult egy ilyen téma, így gondoltam utánajárok és rákérdezek konkrétan. A svájci IB-nél van egy elég megbízható kontaktom, akitől meg is kaptam a választ néhány napja. Íme a válasza:

Azaz itt kapunk róla pontos leírást: https://www.interactivebrokers.com/en/index.php?f=2334&p=acc

A számlabiztosítás szintje

A fentiek alapján ha igaz, amit a hölgy válaszolt nekem, akkor a következő biztosítási szintek élnek EU ügyfelek részére is:

  • maximum $500.000, amiből max. $250.000 lehet cash,
  • határidős és határidős opciós pozíciók nincsenek biztosítva.

Tehát ha pl. van $250.000 értékű részvényed és ugyanennyi cash akkor az egész biztosítva van. De akkor is a full biztosítást élvezed, ha pl. $500.000 értékű részvényed van.

Azt gondolom, hogy ez a szint egy átlag magyar kereskedőnek / befektetőnek egy ideig elég...

Itthon ennek a töredékét sem kapjuk mint számlabiztosítás.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%

Tags: Interactive Brokers, partnerkockázat, számlabiztosítás,

Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2018-10-04



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.