Ne fizess túl sok osztalékadót az IB-n!

Egy tanítványom hívta fel rá a figyelmem, hogy túl sokat vontak le tőle osztalékadó címszó gyanánt az Interactive Brokers-nél. Megnézzük mit lehet ez ellen tenni azok esetében, akik most készülnek ott számlát nyitni.

A számlanyitási folyamatban ez a témakör 2017-ben megváltozott, így feltételezhetően mindenkit érint, aki ezután nyitott számlát.

Adózásról

Mielőtt bármiről is döntesz adózási kérdésekben, kérlek egyeztess a könyvelőddel és adótanácsadóddal, mert a lenti okfejtés kizárólag egy vélemény és csak annak releváns aki Magyarországon élő, magyar állampolgár (és még ott is lehetnek kivételek). Mivel nem vagyok adószakértő, így kérlek mindenképp konzultálj szakértővel a témában.

Dávid email-je

Eredeti email, amit Dávidtól kaptam a napokban és ahol a problémát felvázolta.

Mi a megoldás?

Én nem tudtam mi a megoldás, így Dávid utánajárt és az alábbiakat írta, ami nagyon hasznos lehet mindenkinek, aki most nyit számlát.

Videós formában is elmeséltem

Röviden beszéltem is róla ebben a videóban:

Ha éppen a személyi jövedelemadó elkészítés előtt állsz, ez az anyag segítségedre lehet.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:

Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.