Gyorsjelentés: következő 7 nap leglikvidebb papírjai

Mivel sokan szeretik a gyorsjelentési szezont opciókkal lekereskedni, összeraktam egy hasznos táblázatot a következő 1 hét történéseiről.

Gyorsjelentés kereskedés során alapvetően fontos, hogy olyan részvényeket válassz, amelyeknek az opciói likvidek. Ez azért fontos, hogy szűk legyen a bid / ask spread, gyorsan teljesüljön a megbízásod és könnyen tudj belőle kiszállni, ha zárni szeretnéd a pozíciót.

Thinkorswim szűrés

Sajnos csak az éles TOS-ban van olyan szűrési lehetőség, amivel a következőt tudtam lekérdezni:

  • részvény ára: 20 - 300 között
  • opciós open interest: legalább 3000
  • gyorsjelentés a következő 1 hétben.

Ezek alapján előállt egy szépen megszűrt lista, azaz csak olyan elemeket tartalmaz, amivel "hatékonyan" lehet gyorsjelentési stratégiákat folytatni. Ezek mellett a táblázatban szerepelnek fontos Implied Volatility mutatók is, amiket a következőképpen kell értelmezni:

  • IV: aktuális implied volatility szintje. Ez önmagában nem mondja meg, hogy adott papír túlárazott opciókkal rendelkezik vagy sem.

  • IV rank: ez már megmutatja, ugyanis az elmúlt 1 éves IV high-low tartományhoz képest jeleníti meg az éppen aktuális IV szintjét. Azaz ha 90% az IV rank, akkor az azt jelenti, hogy az elmúlt 1 évhez képest valahol a drágaság tartomány tetején tartózkodik az opció ára.

  • IV percentile: azt mutatja meg, hogy az elmúlt 1 évben a napok hány százalékában tartózkodott az IV a jelenlegi szintek alatt. Azaz hány napon volt olcsóbb.

Implied volatility és gyorsjelentés kapcsolata

A magas IV rank relatíve drága opciós árakat jelent. Nagyon fontos tudni az IV mértékét, hiszen annak megfelelően választhatod ki a stratégiádat. Ha opciók kiírásával szeretnél gyorsjelentésre kereskedni akkor a magas IV rank a jó, ha opció vétellel akkor pedig az alacsony.

Egy gyorsjelentés során többnyire az alábbi jelenségekből lehet profitálni:

  • elmozdulás mértékének a megtippelése,
  • volatilitás változásának eltalálása,
  • idő múlása ha nem történik semmi.

AZ EXCEL TÁBLÁZATOT INNEN TUDOD LETÖLTENI!

Ha hasznos volt a táblázat, jelezd és a jövő héten is leszűröm a fenti feltételeknek megfelelően a listát.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%

Tags: gyorsjelentés, implied volatility,

Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2019-04-11



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.