A meme stock-ok ismét beindultak...

Az utóbbi napokban ismét extrém volumen és volatilitás jellemezte a 2021 év eleji WSB célpontokat: AMC, BBBY, GME.

A nap folyamán készítettem képernyőképeket az AMC és BBBY meneteléséről. A részvények árfolyamának emelkedése együtt járt az opciós piaci implied volatility-jének emelkedésével, ami tovább növelte a Call opciók árait.

A képernyőképeken látszik, hogy a 06.04-én lejáró Call opciók 30-50x felértékelődésen mentek át napon belül. Hasonló képet mutatnak, mint idén januárban amikor kitört a WSB és short squeeze láz. Nagy kérdés, hogy lesz-e ennek olyan következménye, mint év elején, pl. adott részvényekkel való kereskedés átmeneti tiltása.

(klikk a képekre a nagyításhoz)

AMC részvény és opciói

Kíváncsiságból megnéztem, hogy a 06.04-én lejáró opciós láncban ha összeszorzom a tegnapi összes Call opció volumenét a záróárakkal, akkor milyen nominális értéket kapok. A kapott érték nem az a dollár összeg amit tényleges el is költöttek, hiszen záró árakkal szorzom a volument, de így is beszédes.

Az eredmény: több mint 1 milliárd dollárnyi volumen fordult meg egy 2 nap múlva lejáró opciós láncra. A kapzsiság nem ismer határokat:).

BBBY részvény és opciói

Ebben jóval alacsonyabb opciós volumen volt, mint AMC-ben, pedig itt is szépet menetelt az alaptermék.

Short állományok

Az érdekes az egészben az, hogy a Finviz alapján az első 20 legnagyobb floating short állománnyal rendelkező opciózható részvényes listában benne sincs az AMC és a BBBY is csak a 20-ik. Viszont az első a WKHS, ami szintén sokat ment tegnap, így lehet, most azt veszik majd elő...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%

Tags: short, wsb,

Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2021-06-03



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.