A meme stock-ok ismét beindultak...

Az utóbbi napokban ismét extrém volumen és volatilitás jellemezte a 2021 év eleji WSB célpontokat: AMC, BBBY, GME.

A nap folyamán készítettem képernyőképeket az AMC és BBBY meneteléséről. A részvények árfolyamának emelkedése együtt járt az opciós piaci implied volatility-jének emelkedésével, ami tovább növelte a Call opciók árait.

A képernyőképeken látszik, hogy a 06.04-én lejáró Call opciók 30-50x felértékelődésen mentek át napon belül. Hasonló képet mutatnak, mint idén januárban amikor kitört a WSB és short squeeze láz. Nagy kérdés, hogy lesz-e ennek olyan következménye, mint év elején, pl. adott részvényekkel való kereskedés átmeneti tiltása.

(klikk a képekre a nagyításhoz)

AMC részvény és opciói

Kíváncsiságból megnéztem, hogy a 06.04-én lejáró opciós láncban ha összeszorzom a tegnapi összes Call opció volumenét a záróárakkal, akkor milyen nominális értéket kapok. A kapott érték nem az a dollár összeg amit tényleges el is költöttek, hiszen záró árakkal szorzom a volument, de így is beszédes.

Az eredmény: több mint 1 milliárd dollárnyi volumen fordult meg egy 2 nap múlva lejáró opciós láncra. A kapzsiság nem ismer határokat:).

BBBY részvény és opciói

Ebben jóval alacsonyabb opciós volumen volt, mint AMC-ben, pedig itt is szépet menetelt az alaptermék.

Short állományok

Az érdekes az egészben az, hogy a Finviz alapján az első 20 legnagyobb floating short állománnyal rendelkező opciózható részvényes listában benne sincs az AMC és a BBBY is csak a 20-ik. Viszont az első a WKHS, ami szintén sokat ment tegnap, így lehet, most azt veszik majd elő...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%

Tags: short, wsb,

Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:

Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.