IBCE belföldi HUF utalás elérhető!

Az IBCE 2020-as átalakulása óta eddig Németországba kellett utalni HUF-ot, ami lassú volt és drága. Mostantól elérhető a belföldi HUF utalás is.

Az IBCE átalakulás előtt egy hazai Citi bank tudta fogadni a HUF utalásokat, ami az átalakulással megszűnt és mostanáig csak egy németországi JP Morgan-be lehetett HUF-ot utalni, ami nem volt túl kedvező, de ennek most úgy tűnik vége van.

IBCE belföldi HUF utalás

Közel 1.5 éves várakozást követően elérhetővé vált forint deposit esetén az, hogy belföldi bankhoz utaljunk, gyorsan és olcsón. Alábbiakban mutatom be ennek a lépéseit. Nagyításhoz kattints a képekre.


1. Webes account management felületen belül: Transfer & Pay -> Transfer funds -> Make a Deposit


2. Korábban létrehozott Saved Deposit kiválasztása vagy új létrehozása. Jelen példában az általam létrehozott Erste_IBCE sablont fogom használni.


3. Deposit amount mezőbe be kell írni az utalni kívánt HUF összeget, példánkban mondjuk 1.000.000 forintot. Ezt követően a Get Wire Instructions gombra kattintva megkapjuk az utalási adatokat.


4. Utolsó lépésként megkapjuk az utalási információkat. Az oldal alján ne felejtsd el megnyomni a Finish gombot, mert csak úgy jön létre ez a deposit instrukció.

Raiffeisen Bank - IBCE HUF utalási adatok

Összegezve tehát innentől lehet a hazai Raiffeisen bankhoz utalni forintot az IB számlánkra.
Íme az utalási adatok ismét:

Kedvezményezett neve:

Interactive Brokers Central Europe Zrt
Madach Imre ut 13-14 1075
Budapest
Hungary

Számlaszám:

HU76 1200 1008 0177 9697 0030 0009

SWIFT / BIC:

UBRTHUHBXXX

Kedvezményezett bank:

RAIFFEISEN BANK ZRT.
AKADEMIA UTCA 6
Budapest 1054
Hungary

Deposit sablon létrehozása

Ha korábban még nem hoztál létre deposit sablont, az alábbiak szerint végezhető el.

Ki kell választani az utalandó devizát, jelen esetben a HUF-ot, majd meg kell nyomni a Get Instructions gombot.

Alábbiakban meg kell adni az utalási sablonhoz tartozó információkat.

A Get Wire Instructions gombra kattintva megkapod a fent részletezett Raiffeisen utalási adatokat. Ezt követően a most létrehozott sablont tudod használni a jövőbeni utalásaidhoz.

Ha havonta fix összeget szeretnél kiutalni az IBCE számládra, akkor ha bepipálod a "Make this a recurring transaction?" checkbox-ot akkor nem kell minden hónapban ezt eljátszanod, elég egyszer létrehoznod és onnantól havonta tudja az IB fogadni az utalásod, ha az összeg nem változott.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%



Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2022-04-20



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.