ETF-ek a gyakorlatban

ETF tudnivalók

Sokan kérdeztétek melyek azok az ETF-ek, amikkel érdemes kereskedni. Az köztudott, hogy eszméletlen mennyiségű ETF létezik már. Alapvető, hogy csak olyannal kereskedj, amiben van likviditás, mert egyébként széles lesz a BID/ASK spread és azt sem biztos, hogy ki fogsz tudni belőle szállni.

Fontos tudni, hogy az ETF kereskedésre is vonatkozik a daytrading rule, vagyis ha 25K alatt van a számlád, akkor 5 napon belül 3 daytrade bonyolítható az amerikai piacon. Ez törvény és nem brókercég szintű megkötés. Így mindegyik brókercégnél ez a szabály a mérvadó.


Jómagam többnyire az ETF-ek opcióit kereskedem, így számomra a lista még szűkebb, hiszen olyan ETF-eket kellett keresnem, amiben nem csak magának a papírnak jó a likviditása, hanem még az opcióknak is. Na ilyenből nincs túl sok. Az alábbi táblázatban összefoglaltam az általam kedvelt ETF-eket és azokról alkotott véleményemet.

 
tőzsdei, etf
 
Amit még feltétlen tudni kell, hogy sok ETF fizet osztalékot, így az opciózásnál erre is figyelni kell.

A teljesség kedvéért az alábbiakban találod az összes 2x-es és 3x-os ETF-et, de ne feledd, hogy ezekben benne rejlik a "shrinkelés" veszélye. Ha ez nem tudod mit jelent, érdemes ismét átolvasnod ezt a cikket, amiben a fenti jelenséget taglalom. Ami fontos, hogyha egy ETF tőkeáttétes, az többnyire nem hosszabb távú befektetésre lett kitalálva hanem daytrading vagy rövidtávú swing-trading kereskedésekre.

etf-gyak-2
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 84%

Tags: ETF,

Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2010-08-04



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.