ETF-ek a gyakorlatban

ETF tudnivalók

Sokan kérdeztétek melyek azok az ETF-ek, amikkel érdemes kereskedni. Az köztudott, hogy eszméletlen mennyiségű ETF létezik már. Alapvető, hogy csak olyannal kereskedj, amiben van likviditás, mert egyébként széles lesz a BID/ASK spread és azt sem biztos, hogy ki fogsz tudni belőle szállni.

Fontos tudni, hogy az ETF kereskedésre is vonatkozik a daytrading rule, vagyis ha 25K alatt van a számlád, akkor 5 napon belül 3 daytrade bonyolítható az amerikai piacon. Ez törvény és nem brókercég szintű megkötés. Így mindegyik brókercégnél ez a szabály a mérvadó.


Jómagam többnyire az ETF-ek opcióit kereskedem, így számomra a lista még szűkebb, hiszen olyan ETF-eket kellett keresnem, amiben nem csak magának a papírnak jó a likviditása, hanem még az opcióknak is. Na ilyenből nincs túl sok. Az alábbi táblázatban összefoglaltam az általam kedvelt ETF-eket és azokról alkotott véleményemet.

 
tőzsdei, etf
 
Amit még feltétlen tudni kell, hogy sok ETF fizet osztalékot, így az opciózásnál erre is figyelni kell.

A teljesség kedvéért az alábbiakban találod az összes 2x-es és 3x-os ETF-et, de ne feledd, hogy ezekben benne rejlik a "shrinkelés" veszélye. Ha ez nem tudod mit jelent, érdemes ismét átolvasnod ezt a cikket, amiben a fenti jelenséget taglalom. Ami fontos, hogyha egy ETF tőkeáttétes, az többnyire nem hosszabb távú befektetésre lett kitalálva hanem daytrading vagy rövidtávú swing-trading kereskedésekre.

etf-gyak-2
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 84%

Tags: ETF,

Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:

Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.