Az idő pénz...

opciós piac

Sokan ismerik a címben használt közhelyet. Jelen cikkemben ennek a ténynek kétféle aspektusával foglalkozom. Az egyik aspektusa természetesen az opciós piac, a másik a tanulás hatékonyságának ténye.


Nézzük mit jelent az opciós piac esetében:
Előző cikkeimben már kifejtettem, hogy az opció árának két része van:
valós érték - időérték. Ha valaki eltöltött már néhány évet az opciós piacon, ösztönösen ráérez, hogy többnyire az opciós kereskedés az idő és a valószínűség kereskedéséről szól és sokkal kevésbé az alaptermék direkcionális mozgásának lekövetéséről.

Kvázi az időt adjuk és vesszük a megfelelő valószínűség mellett. Ez elsőre elég extrémnek tűnhet, de idővel mindenki megszokja - feltéve ha elegendő időt ad magának az opciós piac megtanulására és megtapasztalására.

Nézzük mit jelent a tanulásra nézve:
A tanulásnak több szintje van, mint ahogy arról már néhány tőzsdepszichiológiai cikkemben írtam. Vannak dolgok, amiket
meg lehet tanulni, vannak amiket meg kell tapasztalni. A kettő együtt adja a sikerhez vezető utat. Emellett léteznek olyanok is, amiket MEG KELL TANULNI, mert a tapasztalat útja nagyon fájdalmas és költséges lehet.
Az
Opciós Oktatás elején mindig elmondom, hogy a tanfolyam során átadom azokat az információkat, amiket tapasztalat útján szereztem meg nagyon drágán. A résztvevőknek megmutatom, hol vannak az aknák elrejtve, mit ne próbáljanak ki, melyik úton érdemes elindulni és mik azok a stratégiák, amik működnek és milyen körülmények között. Sajnos nekem a tapasztalati út elég sokáig tartott és elég sokba került, ugyanis a könyvekben a fenti dolgokat nem írták meg. A könyvek tartalmazzák az elméleti alapot, pl. hogy mit jelent egy Bull Call Spread, de azt nem tanítják meg, hogy mikor és milyen körülmények között ideális a használata és hol vannak azok a buktatók, amiket feltétlenül ismerni kell, ugyanis ezek csak tapasztalattal érnek be (sok esetben adott könyv irója nem több elméleti szakembernél, aki soha nem kereskedett az opciós piacon...) .

Sokan azok közül, akik maguk indultak el a felfedező útra és maguk akarták megtapasztalni az opciós piacot mindenféle segítség nélkül, a következő két végkifejlethez jutottak:
- felismerték, hogy túl sokáig tart egyedül és túl sokba kerül,
- türelmetlenül próbálkoztak, lenullázták a számlát, feladták.

Voltak, akik az első táborba tartoztak és még időben felismerték, hogy sokkal többet nyernek azzal, ha koncentráltan megkapják a tudást és nekik már csak át kell ültetni azt a tapasztalatba. Nem kell maguknak rájönni mindenre. Ők azok, akik eljöttek az
Opciós Oktatásra és nagyon elégedetten távoztak (ld. a véleményeket).

Az Opciós Oktatás sem tudja Neked megadni a tapasztalatot, azt magadnak kell megszerezned. Abban tud segíteni, hogy merre indulj, mivel próbálkozz, hogyan és mikor. Lámpát gyújtunk a sötétben szobában, így már láthatóak azok a tárgyak, amiknek nem szabad nekimenni, de a szobán mindenkinek magának kell végigmennie. Az Opciós Oktatás a fény.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 98%Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:

Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.