Miben hasonlít a profi kereskedő és az élsportoló?

Miben hasonlít a profi kereskedő és az élsportoló?

Mik azok a karakter jellemzők, amiben a profi kereskedőnek hasonlítania kell egy élsportolóhoz? Ebben a cikkemben ígértem, hogy a sikerkritériumokról fogunk még beszélni.

Nos a sikerhez vezető úton legkevésbé a "technikai" tudás számít, sokkal inkább a saját magunk kontrollja, menedzsmentje. Mit gondolsz a biciklis képről? Szerinted mi jellemez egy sikeres élsportolót, amiben a tőzsdei kereskedőnek is osztoznia kell?

Nekem a következő karakterjegyek ugranak be elsőre

  • kitartás,
  • elszántság,
  • következetesség,
  • önkontroll,
  • állhatatosság,
  • szorgalom.

Egy profi kereskedőnek - a teljesség igénye nélkül - ugyanezzekel a tulajdonságokkal kell bírnia. Amikor anno elkezdtem kereskedni azt hittem ez ugyanolyan "munka" lesz mint ülni egy multiban és csak csinálni a feladatokat. Sok időnek kellett eltelnie és sokat kellett buknom ahhoz, hogy rájöjjek a trading jóval többet igényel az embertől, mint egy szokványos munkahely. Egy idő után a kereskedés az egyik legjobb önfejlesztő eszköz, hiszen nagyon ott kell lenned szellemileg, lelkileg és mentálisan egyaránt.

Gondolj csak bele mennyivel egyszerűbb egy munkahelyen "ücsörögni" és úgy tenni mintha dolgozna az ember. Biztos ismersz olyat, aki egésznap alig csinál valamit a munkahelyén, facebookozik, olvasgat a neten, mégis megkapja a fizetését. Hát igen, pont itt van a kisördög elásva, ugyanis a piac ilyen teljesítményért nemhogy nem jutalmaz meg, még meg is büntet és még azt is elveszi amid van. Ha kereskedni akarsz, nem "ücsöröghetsz" mint egy munkahelyen, arra várva, hogy majd jön az eredmény (a fizetés). Itt elég komolyan oda kell tenned magad, legalább annyira mint egy élsportolónak!

Ehhez viszont felkészülésre és folyamatos önkontrollra van szükséged. A kulcsszó a következetesség. Mindennap ugyanazt a magasszintű teljesítményt nyújtani, függetlenül attól, hogy milyen az idő, milyen kedved van, mit csinál a piac, stb. Itt jön képbe az önkontroll... - de ezekről még sokat fogunk beszélni a későbbiekben.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 97%



Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2011-09-12



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.