Túl vagy már az 1000 órán?

Túl vagy már az 1000 órán?

Nemrég megkérdezte tőlem az egyik diákom az Opciós Oktatáson, hogy eddig kb. mennyit foglalkoztam opciókkal órára lebontva. Mivel tetszett a kérdés, így próbáltam a lehető legjobban megtippelni, hogy eddig vajon hány órát foglalkoztam opciós kereskedéssel.

A tanuló fázisban nyilván több időm ment el naponta az opciók tanulmányozására mint mostanság, így arra jutottam, hogy a heti átlag 20 óra biztos megvan, ami átlag napi 3 órát jelent. Kezdetben ez könnyen volt napi 5-6 óra is:). Heti 20 óra, egy évben több mint 1000 óra. Tekintve, hogy közel 7 éve foglalkozom a témakörrel, így közelítőleg olyan 6-7000 órám van benne a témában.

Hogy miért írtam ezt le?

Azért mert nagyon sok türelmetlen kereskedővel találkozom mostanság, aki még 1000 óránál sem jár, mégis várja az eredményt és frusztrált attól, ha még "nem tud ebből megélni"...

A mai világ legnagyobb átka, hogy az embert arra ösztönzik, hogy az "instant kielégülést" válassza a hosszútávú tervezés és fejlődés helyett. A piac nagyon meg tudja büntetni azt, aki türelmetlen, inkonzisztens és fegyelmezetlen.

Ha bármit profi szinten akarsz művelni, ahhoz sajnos idő és tapasztalat szükséges. Ezt nem lehet kiváltani, megvenni, egyszerűen nincsenek kiskapuk, nincs Szent Grál, csoda robot, tuti módszer. Egy megoldás létezik: a saját módszeres fejlődésed és képzésed! Ehhez viszont sikeres szokásokat kell felvenned. Létezik egy mondás miszerint rossz szokásokat könnyű kialakítani, de nehéz velük élni, ezzel szemben jó szokásokat nehéz kialakítani, de könnyű velük élni! Neked mik a kereskedési szokásaid?

Képes vagy naponta legalább 1-2 órát foglalkozni azzal, ami a célod? 

Képzeld el, hol leszel 3 év múlva ha naponta, konzisztensen foglalkozol egy adott témával 2 órát? Vajon mennyivel leszel előrébb, mint most? Nem kell rögtön megváltanod a világot, csak naponta apró léptekkel fejlődni, amik idővel összeadódnak és komoly tudássá és tapasztalattá érnek! Sokan egyben akarják felfalni az elefántot, holott sokkal egyszerűbb több ezer szeletben és még jobban is esik:)

Nem kell megváltanod a világot, elég ha minden áldott nap megteszed a szükséges lépéseket a célod érdekében! Na de mivel veszed rá magad? Ez mindig a legnagyobb önmotivációs kérdés, amire nagyon jó eszközök léteznek.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%



Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2012-07-02



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.