Te Mit Vársz El Magadtól?

a tőzsdei kereskedés nehézségei

Ha már kipróbáltad milyen otthon ülni és főállásban kereskedni, akkor már talán megtapasztaltad, hogy az egyik legnehezebb "szakma" az "otthon ülős kereskedősdi". Hogy miért?

Azért mert nincsenek külső "kényszerítő" erők, nincs főnök, nincs munkatárs, nincs senki aki elvárná tőled a teljesítményt. Ahhoz, hogy ebben a szakmában sikeres tudj lenni, extra erős önmotivációs képességgel kell rendelkezned. El kell várnod magadtól azt a magas szintet, amit senki nem várna el tőled soha. Gondolj csak bele miért egyszerű munkahelyen ülni? Azért, mert ott van a főnök, aki feltételezhetően valamilyen módon motivál arra, hogy jó munkát végezz.

A motiváció irányultsága is kétféle lehet: pozitív vagy negatív

Van aki dicsérettel motivál, van aki félelmet kelt. Kinek mi a stílusa és kinél mi működik. A lényeg, hogy egy külső motivációs faktor van jelen, ami miatt úgy érzed, hogy teljesítened kell, mert előléptetésre vágysz vagy éppen attól félsz, hogy kirúgnak.

Ha otthon ülsz egyik sem létezik

Max nem lesz akkora profit, mint elvártad, de senki sem fog érte megbüntetni. Egyedül vagy! Teljes mértékben egyedül. Hiába mondod el a barátoknak, ők sem fognak felelőssé tenni azért, mert adott hónapban nem sikerült x% profitot elérned. Egyedül vagy! Tehát mi a legfontosabb képesség ezek után, amit el kell sajátítanod? Az önmotiváció képessége, az, hogy képes legyél saját magad napi szinten "rúgdosni" és a cél érdekében folyamatosan minden áldott nap dolgozni.

Létezik talán egy ennél is nehezebb eset: ülsz a biztos munkahelyeden és elkezdtél tőzsdézgetni, de nincs kellő motivációd, hogy válts és ebből élj meg, mert egyelőre hobby. A munkahelyen meleg van, jól fizetnek, kicsit ugyan kényelmetlen minden nap bejárni a dugóban, de azért annyira még nem szúr, hogy véget vess neki és kereskedésből élj. Azt vettem észre, hogy azoknak a legnehezebb megfejlődni a profi szintű kereskedést, akiknek a legkisebb a motivációjuk, mert "kényelmes" az ami van. Hát igen, a jó öreg komfortzóna itt is bejön a képbe.

Ha nem fáj még eléggé, nem mozdulsz

A legutóbbi esetet azért is ismerem elég jól, mert anno ugyanezt éltem át. Nagyon jó, biztos, vezetői, banki állás, átlagon felüli magas juttatások, nyugodt, "biztonságos" légkör, stb. Kisebb túlzással akár nyugdíjba is mehettem volna onnan:). De ennek ellenére tudtam, hogy a munkahelyen ülős Gery az nem én vagyok! Ezért minden erőmmel azon dolgoztam, hogyan tudok szabaddá válni és megvalósítani azt, amit mindig is szerettem volna. Kellett hozzá nem kevés idő, de az önmotivációs képességem segített az úton.

A lényeg, hogy képes legyél magad napi szinten az úton tartani és folyamatosan rituálé szerűen motiválni saját magad. Másképp nem fog menni. Ha csak ímmel-ámmal csinálgatod a kereskedést, abból soha nem lesz siker. Jó értelemben vett fanatizmussal kell rendelkezned és megállás nélkül fejlesztened magad, naplózni, tanulni, fejlődni, soha nem megállni és nem feladni. Az egyik legfontosabb hitrendszerem, hogy nincs kudarc, csak tanulság. Az, hogy milyen jelentést adsz a dolgoknak, attól függ mire fókuszálsz, az pedig alapvetően határozza meg, hogy mit reagálsz a jelenségre. Ez a kulcs a sikerhez. Rajtad múlik, milyen jelentést adsz a dolgoknak. Ez az egyetlen dolog, amire hatással vagy az életedben! Minden más illúzió!

Ahhoz, hogy kitörj a mókuskerékből, el kell várnod magadtól azt a magas szintet, amit soha senki nem várna el tőled. Te vagy a kulcs a sikerhez és az, hogy mennyire vagy képes magad motiválni!

Miután rádöbbentem arra, hogy a legtöbb kereskedőnek a fentiekben kell segítség, létrehoztam a Szabadság Útja Távoktató tréningem, ahol a saját önfejlődési és önmotivációs rendszerem adom át, ami 17 év tapasztalat összegzése egy komplett önmenedzsment rendszer formájában. Remélem tudok neked is segíteni ebben és eléred azt, amire mindig is vágytál!
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 98%



Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2013-01-10



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.