Mini Opciók - Új Termék A Piacon

mini opciók

Egy teljesen új opciós termék jelent meg a piacon 2013.03.18-án. Ez a termék kifejezetten az alacsonyabb tőkével kereskedőket támogatja az opciós piacon.

Éveken keresztül csak havi opciók léteztek, majd 2010-ben bevezették a heti opciókat is. Részvénypiac esetén a havi opciók minden hónap harmadik péntekén járnak le. A heti opciók csütörtökön jelentek meg és a következő hét pénteken jártak le. Így 2010-től már lehetett 8 napos opciókkal is kereskedni. Jelenleg olyan 2-300 cégre jegyzik a heti opciókat. A cégek nagy része még mindig csak havi opciókkal rendelkezik.

A legutóbbi nagy újítás a Mini opciók bevezetése volt. A normál részvényopció 100 részvényre vonatkozik, a Mini opció csak 10 részvényre. Azaz tizedáron is lehet már opciót venni vagy eladni adott részvényekre. Egyelőre csak a nagyon likvid termékek esetén érhető el a Mini opció, mint pl. AAPL, GOOG, AMZN, SPY, GLD, stb. Nyilván ahogy egyre növekszik majd a forgalom bennük, úgy fogja az ISE (International Securities Exchange) folyamatosan bevezetni a többi termékre is.

Mini Opciós Kontraktus

Ezzel az újítással segítettek azoknak, akiknek nincs rögtön több tízezer dollárjuk opciókkal kereskedni. Egy amerikai felmérés szerint sok opciós kereskedőnek a tudása meg lett volna, de pénze nem volt arra, hogy pl. AAPL Call opciókat vásároljon emelkedéskor. Ezzel indokolták a Mini opciók bevezetését. Szerény véleményem szerint csupán arról van szó, hogyha minél több kontraktusban tud az ember kereskedni, annál több jutalékot fog otthagyni a piacon, amiből szépen lehet "etetni" az apparátust. Nyilván fontos itt is a PR, így az volt az indok, hogy segítsék a kicsiket. De ha annyira segíteni akarnák őket, akkor a PDT szabály nem lenne 25.000 USD...

Olcsó lottószelvény

Ezek a mini opciók olyan olcsók is tudnak már lenni, mint egy lottószelvény. Így jelentés előtt sokkal könnyebb alacsony tőkével megjátszani a spekulációt, mint eddig. Ez ismét segítség a kisbefektetők részére.

Jelenlegi problémák a Mini opciókkal

  1. Egyelőre még nagyon alacsony a likviditásuk és kevés termékre érhető el.
  2. A kötési jutalék ugyanannyi, mint a normál kontraktus esetén, ami egy vicc. Az igaz, hogy az opció olcsóbb lesz, de így az ügylet nagyobb százalékát fogja kitenni a költség.
  3. Természetesen továbbra is vonatkozik rájuk a PDT 25K szabály.

Kinek javaslom a Mini opciókat?

Azoknak, akik most kezdenének el opciókkal kereskedni, de csak 5.000 USD-vel rendelkeznek. A Mini kontraktusok segítségével sokkal könnyebben lehet a money menedzsmentet és pozíció méretezést gyakorolni még alacsonyabb számlával is.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:

Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.