Elemzői Barangolások - Mi Ez?

fundamentális elemzés blog

Ha egy ideje már követed a munkásságom, akkor láthattad, hogy eddig nem sok piacelemzést tettem közzé. Ennek két nagyon egyszerű oka volt: annyira sosem érdekeltek a hírek, hogy elemzéseket készítsek belőlük és amúgy is annyi van napi szinten, mint a tenger.

Nem éreztem magamban tüzet erre és akkor meg minek csináljam? Ez persze nem jelenti azt, hogy nem olvastam őket, vagy nem voltam képben a gazdasági történésekkel.

Azonban egy évvel ezelőtt az egyik oktatásomon megismerkedtem egy diákkal, aki kb. annyira megszállottan falja a híreket és készít saját elemzéseket, mint amennyire én az opciókat imádom. Így az elmúlt egy évben elég sokat beszélgettünk és azt mondhatom, hogy kölcsönösen nagyon sokat tanultunk egymástól. Egyedi elemzései sok szempontból felnyitották a szemem olyan eseményekkel vagy várható valószínűségekkel kapcsolatban, amit a standard médiában az ember sosem találna meg, vagy legalábbis nem annyira összeszedetten.

Engedjétek meg, hogy bemutassam nektek Szabolcsot, akivel közösen fogjuk ezt a blog sorozatot vezetni. Szabolcs elemzései picit más oldalról fogják megvilágítani a világgazdasági eseményeket, mint amit a hagyományos médiában megszokhattál. Az elemzések nagy részét ő fogja írni, de az eredmény közös munka gyümölcse lesz.

Szabolcsról azt érdemes tudnotok, hogy 8 éve kereskedik aktívan, velem ellentétben ő közgazdász végzettségű és látnotok kellene mennyire lelkesen tud beszélni a világ összefüggéseiről. Ízig-vérig közgazdász! Sokat viccelődünk egymással a merőben eltérő megközelítési módunkon. Ő a társadalomtudományokban jártas én a természettudományokban. A társadalomtudomány egy nem egzakt, emberi viselkedéseket leíró módszer, amilyen a tőzsde is. Én végzettségemet tekintve informatikus mérnökként imádom az egzakt strukturált rendszereket, nem véletlenül vonzott mindig is az opciós kereskedés. Így a közös elemzéseink nagyrészt mindkét világból fognak táplálkozni.

Azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy olyan kifejezetten kereskedésre alkalmas elemzéseket tegyünk közzé, ami frappáns, gyakorlatias és valóban használható anélkül, hogy közvetlen befektetési ajánlásokat adnánk.

fundamentális elemzés blog

Manapság kétféle elemzést lehet olvasni. Az egyik bonyolult és alkalmatlan a kereskedésre. A másik túl hosszú és unalmas. Ha komolyan akarsz kereskedni, mégis meg kell ismerkedned a makrogazdaság néhány fogalmával és összefüggésével. A piac sokkal nagyobb szereplői, a jegybankok, az alapkezelők a várakozásaikon keresztül jelentősen meghatározzák az aktuális folyamatokat. Ezek alapján a szabályok alapján játsszák ezt a tőzsdei játékot.

Az „Elemzői Barangolások” blog sorozatunk azoknak szól, akik már megismerték a kereskedés mechanikus rendszereit, jól használnak kereskedési stratégiákat, eligazodnak a technikai elemzések világában, de ennél többet szeretnének. Szívesen bővítenék kereskedési rendszerüket egy-egy új, eddigiektől eltérő elemzési szemponttal és unják, hogy mindennek csak a felét értik.

Az itteni blogbejegyzések kvázi kereskedési célú közgazdaságtan órák (nem kell tőle megijedni én sem vagyok közgazdász), ahol az alapokat a tanulás közben sajátítjuk el, ugyanúgy éles környezetben, mint eddig.

A célunk, hogy egyre több követőnk folyamatosan bővülő makrogazdasági és kereskedési célú elemzési ismerettel gazdagodjon.

Az első cikkünk hamarosan a devizapiaci háborúról fog szólni. Ha nem akarsz róla lemaradni és nem vagy még fent a listán, kérlek az alábbiakban iratkozz fel. (Ha emailből jutottál ide, akkor persze nem kell :) )Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:

Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2015-02-23Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.