Interactive Brokers számlanyitási limit = $0!

Óriási hírem van azok számára, akik eddig a magas számlanyitási limit miatt nem kezdtek el opciózni. Az IB törölte a $10.000-es nyitási korlátot!

Végre az IB is beállt azon brókerek sorába, akik nem követelnek meg min. számlanyitási összeget. Több helyen láttam ezt mostanában és üdvözítő a megoldás, mert így kisebb pénzzel is be lehet lépni a piacra. Nézzük mit jelent ez a 0 nyitási limit, mert feltételfüggő.

Margin vs. Cash számla

Alapvetően kétféle számlát lehet nyitni: margin vagy cash. Cash esetén nem lehet tőkeáttétel kereskedni, így nem köthetők határidős és opciós ügyletek, ellenben vásárolhatók részvények és engedélyezett ETF-ek. Cash számla esetén a nyitási limit $0.

Margin számlán lehet kereskedni tőkeáttétellel. Így lehet "hitelre" vásárolni részvényeket, ETF-eket és lehet kereskedni többek között opciókkal és határidős termékekkel. Ennek a nyitási korlátja viszont sajnos nem 0, hanem $2.000, ami jelentős előrelépés az eddigi $10.000-hez képest.

Körbenéztem a piacon és úgy tűnik nekem, hogy a szabályozott piaci szereplők mind alkalmazzák ezt a a $2.000-es nyitási limit-et margin számla esetén. Azaz opciókkal és tőkeáttétes termékekkel csak akkor lehet kereskedni, ha min. $2.000 van a számládon. Íme egy angol cikk is a témában.

Mikor melyiket javaslom

Ha hosszútávra fektetnél be, pl. osztalékportfóliót építesz, akkor tökéletes a Cash számla, így a nyitási limit 0. Ha viszont kereskednél opciókkal vagy tőkeáttétes termékekkel, akkor szükséges lesz a $2.000 ahhoz, hogy a számla megnyíljon és tudj ilyen módon kereskedni. Ez már egy olyan "alacsony" szint, ami azt gondolom hogy a legtöbb kereskedésre vágyó személy részére megugorható. Ennyi alatt amúgy sincs túl sok értelme elkezdeni kereskedni...

Ingyenes IB videók

Ha még nem tudod, hogy érdekel-e az IB, akkor nézd meg azt a 4 ingyenes videómat, amiből el fogod tudni dönteni.

Magabiztos platform tudás

Mielőtt kimész a piacra magabiztosan kell tudnod használni az adott platformot, hogy éles helyzetben ne azon kelljen gondolkodnod, hogy melyik gombot nyomd meg.

Eddig csak azok számára tettem elérhető az Interactive Brokers képzésemet, akik megvásárolták valamelyik Opciós képzésemet. Sokak kérésere viszont most kinyitottam a nagyközönség számára, így most bevezető áron akkor is megtanulhatod az IB magabiztos kezelését, ha soha nem tervezel opciókkal kereskedni. A képzési anyag ettől függetlenül tartalmaz opciós modulokat ha érdekelnek az opciók, ha nem akkor adott modulokat kihagyhatod.

TOVÁBB A MAGABIZTOS IB GYAKORLATI TUDÁSHOZ >>

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:

Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2018-08-27Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.