Papermoney account - játsszunk egy kicsit!

Papermoney account

Relatíve rövid idő alatt sokat sikerült tanulnom. Ebből kifolyólag ismét úrrá lett rajtam a szokásos emberi reakció: elbíztam magam, azt hittem tudok mindent és ismét egy kicsit emeltem a tétet. Immáron csak Amerikában kereskedtem, de többnyire buktam a pozícióimon. Kicsit megint megálltam, megtorpantam. Elkezdtem érezni magamban a függést.

Elkezdtem függeni a piactól, a napi adrenalintól, ezért nem akartam abbahagyni.

Viszont a józan eszemmel tudtam, hogy ez nem mehet így tovább, tanulnom kell még, vagy elbukom az összes pénzem. Ezért egy kicsit kiszálltam az éles piacból és ismét masszív tanulásba kezdtem. Hamarosan találtam papermoney account lehetőségeket, amiket gyorsan ki is próbáltam.

Mi az a papermoney account?

Olyan számla nyitása elektronikus brókercégeknél, ahol virtuális pénzzel (játékpénzzel) lehet kereskedni. Annyi pénzt helyezel el virtuálisan a számládon amennyit csak akarsz. A kereskedés ugyanúgy valós időben történik és ugyanazokkal az instrumentumokkal kereskedhetsz mint az éles rendszerekben.

Két elektronikus rendszert próbáltam ki: optionsxpress.com, thinkorswim.com.

Az utóbbit jobbnak találtam, alaposabban kidolgozott felület, van webes és kliens alapú megközelítése is. Nagyon szofisztikált a rendszer, kifejezetten opciós kereskedőknek lett kitalálva, de a részvények kereskedésére is tökéletesen alkalmas.
 
Eltelt kb. 3 hónap, amíg nem kötöttem semmit, csak virtuálisan. Természetesen virtuálisan minden sokkal egyszerűbb volt. Sokkal könnyebben tettem meg tétjeimet, sokkal könnyebben zártam pozíciókat, hiszen nem valós pénzzel játszottam.

Érdekes ennek a dolognak a pszichológiája. Az ember szerintem képtelen magát függetleníteni az adott helyzettől. Képtelen voltam azt hinni a virtuális számlámra, hogy valós, ezért messze nem ugyanolyan folyamatok és érzelmek mentén döntöttem, mint a valós életben, így nyertem. Folyamatosan pluszban voltam és nem is értettem, hogy a valóságban ez miért nem ment így.
Ennek egyszerű oka van: érzelmileg nem voltam érintett a kérdésben. Teljesen hideg fejjel tudtam trading döntéseket hozni.

Ez az egyik kulcsa a sikeres trédelésnek. Ha érzelemből hozol döntéseket, általában rossz döntéseket fogsz hozni. Virtuálisan minden egyszerűbb volt.

Amellett, hogy érzelmileg nem voltam érintett, a sikeresség mögött még egy apró technikai részlet is megbújt, amire csak sokkal később jöttem rá. Miután leesett, hogy miért voltam kezdetben annyira sikeres a virtuális számlán, úgy éreztem, hogy saját magamat csaptam be 3 hónapig. Rájöttem, hogy a virtuális számlán való kereskedés mindössze egy célt szolgálhat: kiismerni az adott kereskedési felület működését. Arra viszont soha nem lesz jó, hogy valós kereskedést szimulálj.

A következő cikkben elmesélem, hogyan vertem át magam a papermoney számlával.


Tanulságok:
- A virtuális kereskedésnek nem sok köze van a valósághoz.

- Az érzelemmentes döntések általában a helyesek - alapvető követelmény a hidegvér.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 87%



Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2008-09-10



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.