Elnökválasztás - kiárazódott a félelem

2020.11.05: még mindig nincs meg az amerikai elnökválasztás hivatalos eredménye. Vannak már sejtések, de végleges döntés eddig nem született. Ennek ellenére a VIX 33%-ot esett.

A részvénypiac ki nem állhatja a bizonytalanságot, mégis a VIX elmúlt pár napos esése azt mutatja, hogy visszatért az optimizmus, senkit sem érdekel a fedezeti opció. Ez persze lehet egy vihar előtti csendre utaló indokolatlan optimizmus.

VIX 33%-ot esett

Az utóbbi napokban a VIX 33%-ot esett annak ellenére, hogy nincs eredménye az elnökválasztásnak és ki tudja mikor lesz, hiszen Trump mindent megtámad ha teheti.

A tömeg ismét tévedett...

Nem meglepő módon a kereskedők nagy része ismét rosszkor állt be fedezeti opciókkal, olyankor amikor ez a legdrágább volt jelenleg. Az alábbi chart-on lilával jelöltem az SPX-et és alatta a VIX indexet.

Az első piros négyzet jelöli a legutolsó relatív SPX csúcsot, amikor a lenti piros négyzet a CBOE Put/Call ratiot egy relatív aljat mutat. Azaz a legutolsó csúcson szinte senki se akart fedezni. Majd a második piros négyzet a legutolsó alj, ahol hirtelen két kézzel vásárolták a fedezeti opciókat. Mondanom sem kell, hogy relatíve akkor voltak ezek a legdrágábbak.

A nagy kérdés, hogyan tovább. Jelenleg a piac totál hurráoptimista hangulatban van. Ezt az alábbi adatsor is egyértelműen jelzi, ahol látszik, hogy a piaci medvék aránya az elmúlt 3 hónapban most a legalacsonyabb. Ez sejthető, hogy hova fog vezetni...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%

Tags: VIX, SPX,

Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:

Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.