VIX mini határidő & pair trading

Jó hír azoknak, akik VIX határidővel akarnak kereskedni, hogy a CBOE nemrég bevezette a mini változatot, ami 1/10-e a nagy VIX határidős kontraktusnak.

A hagyományos /VX határidő 1000-es szorzóval fut, azaz 1 pont elmozdulás 1000 dollár P/L változást eredményez. A mini VIX határidő, /VXM névre hallgat és csak 100-as szorzóval rendelkezik, így 1 pont elmozdulás 100 dollár P/L hatást generál. Ez alkalmasabb kisebb számlákon, de a likviditás még nyilván nem olyan magas mint a klasszikus /VX határidőnél.

VIX pair trading

A /VXM megjelenésével még elérhetőbbé vált a VIX határidős pair trading, mert tized akkora kockázattal is ki lehet menni a piacra ha valakinek van VIX határidős párral kapcsolatos elképzelése.

Az Opciós Mesterképző Klub tagjai számára 2019-ben készítettem egy VIX pair trading videót, amiből most egy részletet megtekinthetsz az alábbiakban. Ebben ismertetem a VIX határidős görbe értelmezését és magának a pair trading stratégiának a jellemzőit.

FONTOS: ha nem vagy tapasztalt kereskedő, messzire kerüld el a VIX határidős terméket és a pair trading-et is, mert rosszul bekötve a párt egy VIX elszállás könnyen a számládba kerülhet.

Kizárólag tapasztalt kereskedőknek javaslom, akik tisztában vannak a VIX kereskedés kockázatával!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%

Tags: VIX, pair trading,

Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2020-11-26



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.