VIX mini határidő & pair trading

Jó hír azoknak, akik VIX határidővel akarnak kereskedni, hogy a CBOE nemrég bevezette a mini változatot, ami 1/10-e a nagy VIX határidős kontraktusnak.

A hagyományos /VX határidő 1000-es szorzóval fut, azaz 1 pont elmozdulás 1000 dollár P/L változást eredményez. A mini VIX határidő, /VXM névre hallgat és csak 100-as szorzóval rendelkezik, így 1 pont elmozdulás 100 dollár P/L hatást generál. Ez alkalmasabb kisebb számlákon, de a likviditás még nyilván nem olyan magas mint a klasszikus /VX határidőnél.

VIX pair trading

A /VXM megjelenésével még elérhetőbbé vált a VIX határidős pair trading, mert tized akkora kockázattal is ki lehet menni a piacra ha valakinek van VIX határidős párral kapcsolatos elképzelése.

Az Opciós Mesterképző Klub tagjai számára 2019-ben készítettem egy VIX pair trading videót, amiből most egy részletet megtekinthetsz az alábbiakban. Ebben ismertetem a VIX határidős görbe értelmezését és magának a pair trading stratégiának a jellemzőit.

FONTOS: ha nem vagy tapasztalt kereskedő, messzire kerüld el a VIX határidős terméket és a pair trading-et is, mert rosszul bekötve a párt egy VIX elszállás könnyen a számládba kerülhet.

Kizárólag tapasztalt kereskedőknek javaslom, akik tisztában vannak a VIX kereskedés kockázatával!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%

Tags: VIX, pair trading,

Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:

Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.