Sólyomi Dávid és a TSLA short

Sólyomi Dávid azzal a kérdéssel keresett meg, hogy nézzünk körbe az opciós stratégiák között, hogyan lenne érdemes shortolni a Tesla mániát.

A kiindulási alap az volt, hogy Dávid elmondta, szerinte a Tesla irreálisan túl van árazva, így annak esésére spekulálna. Mivel a pontos időtáv és célár nem volt könnyen meghatározható, így látni fogod majd a videóban, hogy a túl távoli, túl drága opciós elképzelések nem adtak olyan risk/reward együttállást, ami Dávidnak elfogadható lett volna.

Magas hozam

A rövidebb távú elképzelések (pl. Butterfly) szép hozammal kecsegtetnek, de azok távol állnak a befektetői attitűdtől és menedzsment igényesek, így Dávid azokat a változatokat nem preferálta. Ő befektető és nem trader.

Egy olyan volatilis termék esetén mint a Tesla ha magas risk/reward-ra vágyik az ember, akkor rövidebb távon kell gondolkoznia (a hosszútávú drága opciók miatt) és menedzselnie kell a pozíciót. Ez viszont többnyire távol áll a befektetőktől ez a trader-ek világa.

A videót 2021.01.20-án rögzítettük.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:

Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.