Sólyomi Dávid és a TSLA short

Sólyomi Dávid azzal a kérdéssel keresett meg, hogy nézzünk körbe az opciós stratégiák között, hogyan lenne érdemes shortolni a Tesla mániát.

A kiindulási alap az volt, hogy Dávid elmondta, szerinte a Tesla irreálisan túl van árazva, így annak esésére spekulálna. Mivel a pontos időtáv és célár nem volt könnyen meghatározható, így látni fogod majd a videóban, hogy a túl távoli, túl drága opciós elképzelések nem adtak olyan risk/reward együttállást, ami Dávidnak elfogadható lett volna.

Magas hozam

A rövidebb távú elképzelések (pl. Butterfly) szép hozammal kecsegtetnek, de azok távol állnak a befektetői attitűdtől és menedzsment igényesek, így Dávid azokat a változatokat nem preferálta. Ő befektető és nem trader.

Egy olyan volatilis termék esetén mint a Tesla ha magas risk/reward-ra vágyik az ember, akkor rövidebb távon kell gondolkoznia (a hosszútávú drága opciók miatt) és menedzselnie kell a pozíciót. Ez viszont többnyire távol áll a befektetőktől ez a trader-ek világa.

A videót 2021.01.20-án rögzítettük.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%



Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2021-01-28



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.