Social trading szentiment követése

A social trading egyre növekvő ármozgató hatása miatt számos olyan ingyenes és fizetős oldal jelent meg, ahol anélkül lehet követni egyes csoportok szentimentjét, hogy végig kellene bogarászni a teljes fórumot.

Ami az ingyenes megoldásokat illeti, a Swaggystocks nevezetű oldalt követem, ahol realtime is látható, hogy az r/wallstreetbets nevű híres nevezetes Reddit-et csapat miről posztol, mi az éppen aktuális szentiment. Alábbiakban néhány képernyőkép az oldal tartalmából, de érdemes rajta alaposabban is szétnézni.

Realtime sentiment

Valós idejű piaci szentiment a posztok alapján, azaz a közösség bullish vagy bearish pl. a SPY kapcsán. Lehet daily és intraday szentimentet is beállítani.

Ticker sentiment

Alábbi charton a legnépszerűbb tickerekkel kapcsolatos kommentek száma és szentimentje látható. Néhány nappal ezelőtt felkapták az RKT részvényt és azonnal meg is jelent itt a grafikonon.

Alábbiakban pedig azt lehet megnézni, hogy adott ticker esetén hogyan változott a szentiment a múltban és ehhez képest hogyan alakult az árfolyam. Íme a népszerű GME szentiment grafikonja.

Social trading ETF

Ami igazán "beteg" szerintem az az, hogy az ilyen agyon hype-olt papírokba közvetlenül is be lehet már fektetni ETF-en keresztül. A Vaneck által indított BUZZ ETF éppen ezt csinálja és a tavalyi teljesítménye alapján szépen megverte az SPX-et.

Én személy szerint ebbe sosem fogok pénzt tenni, de meg vagyok róla győződve, hogy a robinhooder millenial korosztály körében a dolog kellőképpen népszerű.

Az ETF-el kapcsolatos Dave Portnoy videó is már kellőképpen nevetséges, de gondolom, hogy szándékosan annak a rétegnek szól, akiket ezzel meg is lehet szólítani.

Új világba csöppentünk

Azt gondolom, hogy az elmúlt 1 évben gyökeres piaci változásokat láthattunk és ennek a hatása egy ideig velünk marad. Így célszerű a kínálkozó lehetőségeket mérlegelni és annak megfelelően, kockázatkezelt döntéseket hozni.

Opciókkal kreatív módon le lehet kereskedni néhány ilyen hype-os papírt, akár az ármozgásra, akár volatilitásra optimalizálva. Viszont az tény, hogy nehéz "elkapni" a mozgást, mert sokszor mire már felfigyelnék rá, a vonat már elszáguldott.

Ennek a keresgélése számomra csupán csak egy izgalmas játék napi szinten de semmi esetre sem építenék erre hosszútávú stratégiát és a kockázatom is minimális.

Alábbiakban pl. egy képernyőkép arról a napról, amikor az RKT-t felkapták. A képen szépen látszik, hogy a 3 nappal később lejáró Call opciók egy része 10-40x felértékelődést produkált napon belül. Extrém.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%

Tags: wallstreetbets, social trading, buzz,

Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:

Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.