Thinkorswim Demo helyett Schwab Guest Pass

Köztudott, hogy a Schwab felvásárolta a TD Ameritrade-t, akié korábban a Thinkorswim platform volt. A migrációs folyamat nem hagyta érintetlenül a TOS demo regisztrációs folyamatot se.

Eddig többféle módon is lehetett TOS papermoney vagy demo számlát regisztrálni, de úgy tűnik, hogy jelenleg (2023.12.13) egyik megoldás sem működik, vagy csak olykor-olykor és nem megbízhatóan. 

Korábban itt írtam a korlátlan TOS demo lehetőségéről, de ez sem működik már ahogy nézem. Hosszas próbálkozás után rátaláltam, hogyan lehet most 30 napig érvényes Guest Pass TOS demot regisztrálni.

Schwab Guest Pass

A migrációs folyamat részeként úgy tűnik, hogy a papermoney-t átnevezték és Schwab Guest Pass lett a neve, ami egy 30 napos ingyenes tesztet biztosít.

A papermoney-nak innentől azt a TOS változatot hívják, ahol már az illetőnek van éles számlája de gyakorolni akar. Mivel magyarként még mindig nem tudunk Schwab számlát nyitni, így ez a lehetőség elveszett. Nekünk marad a Guest Pass, ami 30 napig legalább használható és gondolom 30 naponta új email címmel ismét lehet regisztrálni (de ezt nem teszteltem).

UPDATE 2023.12.22: Sajnos a lenti link most éppen nem működik. Schwab-nál rákérdeztem és közölték, hogy most átmenetileg nem megy, de hamarosan ismét jó lesz. Időpontot nem tudtak mondani...

UPDATE 2023.12.23: egyik ügyfelem ezt a linket találta, ahol lehetett még regisztrálni.

Regisztrációs folyamat

Nézzük akkor a folyamatot lépésekre bontva.

1. Itt kezdeményezheted a regisztrációt a "Sign up for a Guest Pass" gomb megnyomásával.

2. Alábbiakban létre kell hozni egy fiókot a név és email cím megadásával.

3. Ezt követően kapsz egy biztonsági kódot a megadott email címre, amit az alábbiakban kell beírni.

4. Ezt követően megadod a jelszót és a biztonsági kérdést.

5. Ezennel a regisztrációs folyamat véget ért, töltheted le a szoftvert innen.

6. Telepítés során válaszd ki az alábbiakban látható opciót.

7. Telepítést követően be tudsz lépni a fentiekben regisztrált email címmel és jelszóval.

Késleltetett adat

Nyilván a továbbiakban is késleltetett adatokkal fog futni a TOS, de ez eddig is így volt.

Mi történik ha letelt a 30 nap? Az oldaluk szerint nem fogsz tudni többet belépni és arra bíztatnak, hogy nyiss éles számlát. Mi nyitnánk, de nem engedik sajnos magyar lakcímmel. Ha valakinek van osztrák lakcíme az úgy tűnik nyithat éles számlát náluk.

Tehát aki magyar földi halandó, annak egyelőre marad az a megoldás, hogy megpróbál új Guest Pass-t regisztrálni más adatokkal. Annyira új a dolog, hogy ezt eddig még nem teszteltük...

Mi lesz a meglévő demo számlákkal?

Az eddigi visszajelzések alapján, aki eddig regisztrált bármilyen demo számlát, annak továbbra is működik. De annak sem kell megijednie, akinek még nincs, mert a fenti módszerrel 30 naponta ugyan lejáró, de ugyanolyan teljes értékű demoszámlát lehet regisztrálni, mint korábban.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:

Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2023-12-13Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.