Számlanyitás Amerikában - első lépések

Számlanyitás Amerikában - első lépések

A magas számú érdeklődés miatt, egy kicsit megszakítom a technikai elemzés szekciót és közreadom azokat az információkat, aminek segítségével számlát tudsz nyitni Amerikában.

Sokan kérdeztétek, hogy miképp lehet elkezdeni a kereskedést Amerikában.

Részben erről már esett szó, de most kifejtem bővebben. Nyithatsz számlát magyar brókercégnél is, aki tud neked amerikai papírokat kereskedni, de ezt nem javaslom, mert általában jóval magasabb a jutalék, mintha direktben egy amerikai brókercégnél nyitnád meg a számlát. 

(Ha a blogot magyar brókercégek is olvassák, ez nem lesz népszerű...:)

Három amerikai brókerrel van tapasztalatom:

optionsXpress

  • webes kereskedési felület,
  • átalánydíjas jutalékos rendszer,
  • magas számú kontraktust kereskedő tradernek javaslom, mert a jutalékos rendszere miatt az alacsony számú kontraktusok esetén a jutalék mértéke jelentős lehet a pozíció méretéhez képest. 

thinkorswim

  • multiplatform: webes felület, PDA, mobil, kliens alkalmazás,
  • alacsony fix jutalék,
  • jelenleg a világ legprofibb trading platformja - kifejezetten opciós kereskedőknek, de részvényeseknek is kiváló
  • kezdőknek és profiknak egyaránt javasolt, hiszen az alacsony számú (1-5) kontraktusok esetén is nagyon kedvező a jutalékos rendszere.

(Sajnos 2009 október óta nem engednek magyar lakcímmel számlát nyitni. Magyar állampolgárként úgy lehet nyitni számlát ha van egy engedélyezett országban található bejelentett lakcímed, pl: Ausztria)

InteractiveBrokers

  • opciós analitikai eszközökben nem olyan fejlett, mint a thinkorswim
  • a legalacsonyabb opciós kötési díj
  • min. számlanyitás: 10.000 USD


Mindegyik rendszer rendelkezik papermoney számlával, vagyis könnyedén kipróbálható a felület és a kereskedés "éles" környezetben. Vigyázat: a papermoney számlával való kereskedés nem egyenértékű a valós piaccal. Ezzel kapcsolatos cikkeimet itt és itt olvashatod.

Tapasztalataim alapján a thinkorswim brókercéget ajánlom mindenkinek, aki el akarja kezdeni az éles kereskedést az amerikai piacon. (Frissítés: pár éve a Thinkorswimen magyarként már nem lehet számlát nyitni, helyette az InteractiveBrokerst próbálhatod ki.)

A számlanyitás lépései vázlatosan:

  • regisztráció az oldalon,
  • a szükséges papírmunkák elvégzése: aláírási címpéldány, személyes adatok nyilatkozat kitöltése, útlevél fénymásolata. Mindezt vagy postán vagy faxon eljuttatni a megadott elérhetőségekre. Amint megkapták és feldolgozták az adatokat, értesíteni fognak, hogy a számlád elkészült.
  • pénz utalása a megadott számlaszámra egy amerikai bankba, SWIFT-en keresztül, ami kb 2-3 munkanapot vesz igénybe. A pénz megérkezéséről emailben értesítenek és indulhat is az éles kereskedés.
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%



Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2008-10-16



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.