Számlanyitás Amerikában - első lépések

Számlanyitás Amerikában - első lépések

A magas számú érdeklődés miatt, egy kicsit megszakítom a technikai elemzés szekciót és közreadom azokat az információkat, aminek segítségével számlát tudsz nyitni Amerikában.

Sokan kérdeztétek, hogy miképp lehet elkezdeni a kereskedést Amerikában.

Részben erről már esett szó, de most kifejtem bővebben. Nyithatsz számlát magyar brókercégnél is, aki tud neked amerikai papírokat kereskedni, de ezt nem javaslom, mert általában jóval magasabb a jutalék, mintha direktben egy amerikai brókercégnél nyitnád meg a számlát. 

(Ha a blogot magyar brókercégek is olvassák, ez nem lesz népszerű...:)

Három amerikai brókerrel van tapasztalatom:

optionsXpress

 • webes kereskedési felület,
 • átalánydíjas jutalékos rendszer,
 • magas számú kontraktust kereskedő tradernek javaslom, mert a jutalékos rendszere miatt az alacsony számú kontraktusok esetén a jutalék mértéke jelentős lehet a pozíció méretéhez képest. 

thinkorswim

 • multiplatform: webes felület, PDA, mobil, kliens alkalmazás,
 • alacsony fix jutalék,
 • jelenleg a világ legprofibb trading platformja - kifejezetten opciós kereskedőknek, de részvényeseknek is kiváló
 • kezdőknek és profiknak egyaránt javasolt, hiszen az alacsony számú (1-5) kontraktusok esetén is nagyon kedvező a jutalékos rendszere.

(Sajnos 2009 október óta nem engednek magyar lakcímmel számlát nyitni. Magyar állampolgárként úgy lehet nyitni számlát ha van egy engedélyezett országban található bejelentett lakcímed, pl: Ausztria)

InteractiveBrokers

 • opciós analitikai eszközökben nem olyan fejlett, mint a thinkorswim
 • a legalacsonyabb opciós kötési díj
 • min. számlanyitás: 10.000 USD


Mindegyik rendszer rendelkezik papermoney számlával, vagyis könnyedén kipróbálható a felület és a kereskedés "éles" környezetben. Vigyázat: a papermoney számlával való kereskedés nem egyenértékű a valós piaccal. Ezzel kapcsolatos cikkeimet itt és itt olvashatod.

Tapasztalataim alapján a thinkorswim brókercéget ajánlom mindenkinek, aki el akarja kezdeni az éles kereskedést az amerikai piacon. (Frissítés: pár éve a Thinkorswimen magyarként már nem lehet számlát nyitni, helyette az InteractiveBrokerst próbálhatod ki.)

A számlanyitás lépései vázlatosan:

 • regisztráció az oldalon,
 • a szükséges papírmunkák elvégzése: aláírási címpéldány, személyes adatok nyilatkozat kitöltése, útlevél fénymásolata. Mindezt vagy postán vagy faxon eljuttatni a megadott elérhetőségekre. Amint megkapták és feldolgozták az adatokat, értesíteni fognak, hogy a számlád elkészült.
 • pénz utalása a megadott számlaszámra egy amerikai bankba, SWIFT-en keresztül, ami kb 2-3 munkanapot vesz igénybe. A pénz megérkezéséről emailben értesítenek és indulhat is az éles kereskedés.
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:

Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.