100 ezer % napon belül - vagyis 1000x-es profit...

1000-szeres profit

Nem mindennapos opciós jelenségnek lehettünk ma szemtanúi. Kijött egy negatív hír a Goldman Sachs (GS) ellen, miszerint a másodlagos jelzálogválság (subprime mortgage) során csalást követett el.

De nézzük csak mit csináltak a GS opciók. Ugyebár ma van lejárat, vagyis az április opciók ma értéktelenednek el. Ez azt is jelenti, hogy már nincs bennük időérték, azaz most a legnagyobb bennük a tőkeáttét. A hírre a GS részvények -15%-ot estek. Közben az opciók IV-je 2x-esére nőtt.


Sikerült olyan pillanatot elkapnom az áprilisi Put opciókkal kapcsolatban, hogy az egyik adott strike (165) mai napon belüli változása 100.000% volt. Igen, jól látod, százezer százalék. Ez mit is jelent?
Ha tegnap tudtam volna és veszek Put opciót a GS-re pl. 1000 dollárért, akkor ma 1.000.000 dollár boldog tulajdonosa lennék, vagyis megezerszereztem volna a pénzemet. Nyilván nem tudtam a hírt, de képzeld csak el, hogy akik tudták mit kerestek ma ezzel... - és hát nyilvánvalóan voltak akik ezt tudták és meg is játszották. De ez már egy másik téma...

Természetesen a 100.000%-ot emelkedő opció még a nap elején OTM volt és közben vált nagyon erősen ITM-mé. A felértékelődést még az IV 200%-os ugrása is segítette...
Íme két screenshot, amit sikerült elkapnom a pörgés során. Az első a nap elején volt, a második közben ahol a legmagasabb érték, amit sikerült lefényképeznem 80.400%, a 165-ös Put opció.

GS option chain 16:51-kor:

Goldman Sachs

Kinagyítva a Put szekció...

Goldman Sachs put opciók

GS option chain 17:19-kor

Goldman Sachs

Kinagyítva a Put szekció:

Goldman Sachs put opciók

Egy szó mint száz, az utolsó napokban az opciók tőkeáttétele ilyeneket tud produkálni.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 97%Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:

Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.