A 12 Pénzügyi Csapda

12 pénzügyi csapda

Annak ellenére, hogy a pénz az egyik legkézenfekvőbb eszköz az életünkben, mégis többnyire ez a legjobban félreértett, félrekezelt terület. Hogy miért? Mert a pénz önmagában nem érték, pedig sokan annak tekintik.

A pénz egy értékteremtő eszköz a hosszútávú célok megvalósítása érdekében, de nem maga az érték. A tőzsde is csak egy eszköz (lehet) a kezedben ahhoz, hogy értéket teremts, de nem maga a cél!
Nézzük a 12 legalapvetőbb pénzügyi csapdát, amely a többséget meggátolja abban, hogy a vagyonteremtésben sikereket érhessen el:

1. Soha nem azonosítják mit is jelent számukra a vagyon, mit akarnak elérni
Ismét visszatérnék a célkitűzés témakörére. Mit jelent számodra a vagyon, mit akarsz elérni? Gondolom nem csak egy adott számjegyet a bankszámládon. Gondolom van vele célod, hogy tőzsdézel. Mi a cél? Hová szeretnél eljutni? Ajánlom figyelmedbe az ingyenes célkitűző webinárom felvételét, ahol közel egy órában ezt a témakört vesézem ki.

2. Mozgó célpontra lőnek
Ha a kitűzött célok havonta változnak, azt nehéz lesz elérni. Ismét belefutunk a konzisztencia és rendszeresség témakörébe. Ha van egy jól kitűzött cél, azt követni kell. Nyilván ha a célkitűzés sem volt a helyén, akkor nehéz lesz követni. Ld. fenti pont.

3. Elérhetetlen célok
Nagyon fontos, hogy maga a cél reális legyen. Ne legyen kishitű, de azért elérhető és olyan szinten motiváló, hogy legyen érdemes érte tenni. Neked kellően motiváló céljaid vannak?

4. Nem hisznek benne
Sokan ugyan kitűzik a célokat, de többet vissza sem néznek, mert igazán nem is hisznek benne. Bármilyen eredmény eléréséhez a hit a legfontosabb tényező. Hit nélkül semmit sem ér a kitűzött cél! Te hiszel a kitűzött céljaidban?

5. A cél nem abszolút kötelező!
Azaz hiába van kitűzve, nem kötelező annak elérése. Nincs meg a megfelelő motiváció, nem kötelező érvényű a kitűzött cél. Bezzeg ha félelem vezérelné, máris fontosabb lenne. Ld. a "Tehetség x Elvárás = Siker" című tőzsdepszichó cikkemet.

6. Nincs reális terv
Tegyük fel ki van tűzve a cél rendesen, de nincs mögötte terv. Mégis hogyan fognak eljutni a kitűzött célig? Mik a pontos lépések és időzítés? Kit kell bevonni, kinek a segítségét kell kérni, stb... Terv nélkül a célkitűzés sem ér sokat. Olvasgathatod mindennap a célkitűzésed, de terv nélkül nem leszel előrébb! Van terved?

7. Terv konzisztens végrehajtása
Ha még van is terv, az sincs többnyire végrehajtva konzisztensen. Idáig szokott az átlag eljutni. Nagy nehezen létrehozta a tervet, de annak végrehajtása már nem megy, mert a motiváció napról napra sérül, csökken, energiát veszít. Te mivel motiválod magad napi szinten?

8. Szakértőkre való hagyatkozás
Soha senkinek nem áll annyira érdekében jól kezelni a pénzed mint saját magadnak! A "szakértők" sok esetben csak a jutalékban érdekeltek, nem abban, hogy a befektető maradéktalanul jól járjon. Egy út marad: saját kezedbe venni az irányítást!

9. Korán feladják
A terv végrehajtása során számos kihívással találkozik az ember, ez teljesen normális. Sajnos az átlag az első néhány kihívásnál feladja. Elkönyveli, hogy ez nem neki való és továbbáll... Szomorú dolog, mert az emberek 99%-a egy lépéssel a siker előtt adja fel... pedig már csak egy lépés hiányzott, de nem volt meg hozzá a konzisztens rendszer, amivel elérhette volna.

10. Nem üzleti vállalkozásként tekintenek az életükre
Furán fog hangzani, de ahhoz, hogy sikereket érj el, a saját életedre is kvázi üzleti vállalkozásként kell tekintened. Sokan nem tekintik annak. Pedig év végén számot kellene adni arról, honnan indult az év és hol végződött. Sikerült-e a kitűzött célokat megvalósítani, megvannak-e az elvárt eredmények és ha nincsenek akkor mit kell annak érdekében tenni, hogy elérhetővé váljanak...

11. Mások véleménye fontosabb
Sokan hallgatnak barátokra, családtagokra olyan témában is, amelyhez abszolút nem értenek a véleményformálók. Nem szabad hagyni, hogy bárki is eltérítsen a kitűzött céltól. Olyanoktól kell segítséget kérni, akik már "jártak ott", ahová menni szeretnél!

12. Senki sem egy sziget önmagában
Egyedül sokkal nehezebb bármit is elérni. Mindenki máshoz ért jól, így ne féljünk segítséget kérni, főleg olyanoktól akik előrébb járnak az adott témában. Legyen az tőzsde, vagy akár opciózás, nagyon sok időt és pénzt spórolhatsz meg, ha segítséget kérsz olyanoktól, akik előrébb járnak és megtapasztalták mindazt, amire éppen vágysz.

A fenti 12 pont figyelmen kívül hagyása végzetes lehet a célok elérése szempontjából.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 97%



Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2012-04-16



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.