Te Melyik Rák Vagy A Vödörben?

célmegvalósítás

Létezik egy nagyon régi példabeszéd a vödörben lévő rákokról. Ha beteszel egy rákot egy vödörbe és ki tud belőle mászni, akkor ki is fog belőle mászni. De ha beteszel két rákot ugyanabba a vödörbe...

Mindketten ki tudnának mászni, de végül egyik sem fog kimászni. Miért? Mert vissza fogják egymást húzni annak ellenére, hogy mindketten ki tudnának mászni. Egyik sem fogja hagyni, hogy a másik kimásszon a vödörből. Érdekes, nem? De ennek mi közé hozzánk?

Mi köze a rákoknak hozzád és ahhoz ahogy éppen élsz?

Sajnos a társadalom ugyanígy működik mióta a világ létezik. Nézd csak meg mi történik azokkal, akik ki akarnak törni a szürkeségből és keresik a "szabad életet". Mi történik velük? Először mindenki megpróbálja őket visszahúzni, majd ha nem sikerül, akkor kiközösítik, mert nem tudnak vele lépést tartani. Mégis kik a hibásak? Nyilván az egyén "nem tehet róla", hogy így működik, mert erre lett kondicionálva. Nem hibás, de felelős, mert ha akarna, tudna rajta változtatni. Három fő kiváltó okot azonosítottam, ami miatt mindenki visszahúzza a másikat:

  • Tanárok / oktatás: nem arra nevelik az embert, hogy kitűnjön és megtalálja a benne rejlő képességeket, hanem arra, hogyan legyen konformista, hogyan fogadtassa el magát a tömeggel és legyen középszerű, akinek jók a jegyei, majd később felvételt nyerhet egy munkahelyre... no comment! (tisztelet a kivételnek)
  • Média: nem felébreszt, hanem letompít. Negatív hírek, negatív hozzáállás, félelem ébresztése. Ezért jó ha limitálod a média kitettséged. Nekem 2006 óta nincs tv készülékem... - amióta elkezdtem opciózni...
  • Szülők, barátok: nem rosszindulatból, de ők a legdurvább visszahúzó erők. Az ember legjobban a családjának és barátainak akar megfelelni és ha ők is konformisták, akkor nem fognak támogatni abban, hogy kitörj a szürkeségből. Nem véletlen a mondás, hogy olyanná válsz, akikkel körbeveszed magad. Többnyire igaz, hogy nem kereshetsz sokkal többet, mint a legközelebbi barátaid átlagfizetése. Gondold csak végig... - sokkal többet keresel?

Tisztán emlékszem még arra az érzésre, mikor kezdtem "felébredni" és folyamatosan azon munkálkodtam, hogyan tudnék megszabadulni a multi világából, a modern rabszolgaságból. Valahányszor céljaimról meséltem kollegáknak, barátoknak, értetlenséggel fogadták és közölték, hogy "ne viccelj, ehhez te nem is értesz". Ugyebár IT végzettséggel elég extrémen hangzott a tőzsde és opció világa. Mindenki megpróbált visszahúzni, egyedül a párom támogatott az utamon. Senki nem hitte el, hogy meg tudom csinálni, de ez nem az ő hibájuk, hanem a társadalomé.

Mássz ki Te is a vödörből, ne hagyd, hogy visszahúzzon a konformista társadalom! Ha van egy álmod, amit meg akarsz valósítani, tegyél érte és ne érdekeljen a tömeg véleménye. A tőzsdén is igaz, hogy a tömegek mindig tévednek. Főleg a multi légkör nagyon visszahúzó. Egy halom ember egy rakáson, mindenki eladja az idejét és szépen egymást húzzák vissza. Törj ki a szürkeségből és soha ne add fel az álmod!

Ha van belül egy érzés, akkor kövesd, ne érdekeljen ki mit gondol. Ha nagyon visszahúznak, inkább ne is beszélj róla, csak tervezgesd magadban szépen és tegyél meg mindent annak érdekében, hogy elérd a célod.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:

Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2012-04-22Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.