Reménytrading?

Reménytrading
Remélem felmegy a piac, remélem lemegy a piac, remélem felpattan, remélem lepattan, remélem eléri a célárat, remélem nem vesz ki a stop... - ismerős érzések? Ezt hívom én reménytradingnek. A tömeg így kereskedik. Beköti a pozíciót és reménykedik, hogy eléri a célárat. És mégis hol a célár?
Ott ahol jónak tűnik a múltbéli minta alapján és nem ott ahol a valószínűség diktálná. Mindenkitől azt hallom, hogy nem megy bele olyan ügyletbe ahol legalább nem 1:2 a risk:reward aránya. Ok, de honnan tudod, hogy hol a reward? A risk még csak-csak, de a reward egy reményteli jövőbeni elmozdulás mértéke, ami nem más mint statisztikai mintaillesztés, nem igaz? Hiszen egy emelkedő trendben egy következő ellenállás lehet a célár, de annak mi a valószínűsége?

Az opciózás nem reménytrading

Azért imádom az opciós kereskedést, mert ott nem azzal keresek pénzt, hogy remélem felmegy vagy lemegy, hanem szimplán valószínűségeket menedzselek és időt kereskedek. Nyilván nézem hozzá a chartot, de nem próbálom megtippelni, hogy hova megy a piac, hol pattan meg, stb. Azaz nincs reménytrading, matematikai alapok vannak. A tömeg azért nem foglalkozik ezzel, mert a csapból is a technikai elemzés folyik. Tele a piac ezer meg ezerféle indikátorral, amik igyekeznek megmondani a jövőt. De mi az összes indikátor alapja? Múltbéli minta, statisztika, nem pedig valószínűség. Ezért vall kudarcot a legtöbb technikai indikátor. A múlttal foglalkoznak és nem a jövővel. Ne feledd, a technikai elemzés a visszapillantótükör, az opciós kereskedés előre néz, mivel valószínűségekben gondolkodunk.

Eleinte nagyon más gondolkodást igényel az opciós kereskedés, de egy idő után el sem tudod majd engedni, mert egy olyan eszköztárat ad a kezedbe, ami sehol máshol nem áll rendelkezésedre. Az opciós kereskedés olyan mint egy sakkjátszma, mindig van a kezedben egy új lehetőség, amivel válaszolhatsz a piac lépéseire. A hagyományos kereskedés olyan mintha egy bábuval állnál a sakktáblán. A piac jön, megy, leütötte a bábud, kezded előlről. Az opciós kereskedésben egy egész tábla áll rendelkezésedre, a lépéseket te találod ki előre... - nem "csak" reméled, hogy nem ütik le a bábud és kezdesz mindent előlről...


1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%



Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2013-05-02



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.