Reménytrading?

Reménytrading
Remélem felmegy a piac, remélem lemegy a piac, remélem felpattan, remélem lepattan, remélem eléri a célárat, remélem nem vesz ki a stop... - ismerős érzések? Ezt hívom én reménytradingnek. A tömeg így kereskedik. Beköti a pozíciót és reménykedik, hogy eléri a célárat. És mégis hol a célár?
Ott ahol jónak tűnik a múltbéli minta alapján és nem ott ahol a valószínűség diktálná. Mindenkitől azt hallom, hogy nem megy bele olyan ügyletbe ahol legalább nem 1:2 a risk:reward aránya. Ok, de honnan tudod, hogy hol a reward? A risk még csak-csak, de a reward egy reményteli jövőbeni elmozdulás mértéke, ami nem más mint statisztikai mintaillesztés, nem igaz? Hiszen egy emelkedő trendben egy következő ellenállás lehet a célár, de annak mi a valószínűsége?

Az opciózás nem reménytrading

Azért imádom az opciós kereskedést, mert ott nem azzal keresek pénzt, hogy remélem felmegy vagy lemegy, hanem szimplán valószínűségeket menedzselek és időt kereskedek. Nyilván nézem hozzá a chartot, de nem próbálom megtippelni, hogy hova megy a piac, hol pattan meg, stb. Azaz nincs reménytrading, matematikai alapok vannak. A tömeg azért nem foglalkozik ezzel, mert a csapból is a technikai elemzés folyik. Tele a piac ezer meg ezerféle indikátorral, amik igyekeznek megmondani a jövőt. De mi az összes indikátor alapja? Múltbéli minta, statisztika, nem pedig valószínűség. Ezért vall kudarcot a legtöbb technikai indikátor. A múlttal foglalkoznak és nem a jövővel. Ne feledd, a technikai elemzés a visszapillantótükör, az opciós kereskedés előre néz, mivel valószínűségekben gondolkodunk.

Eleinte nagyon más gondolkodást igényel az opciós kereskedés, de egy idő után el sem tudod majd engedni, mert egy olyan eszköztárat ad a kezedbe, ami sehol máshol nem áll rendelkezésedre. Az opciós kereskedés olyan mint egy sakkjátszma, mindig van a kezedben egy új lehetőség, amivel válaszolhatsz a piac lépéseire. A hagyományos kereskedés olyan mintha egy bábuval állnál a sakktáblán. A piac jön, megy, leütötte a bábud, kezded előlről. Az opciós kereskedésben egy egész tábla áll rendelkezésedre, a lépéseket te találod ki előre... - nem "csak" reméled, hogy nem ütik le a bábud és kezdesz mindent előlről...


1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:

Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.